Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fél méteres friss hó Ausztriában és Olaszországban

2013.03.18. Stánicz Balázs

A hétvégi napsütést hétfőre ború váltotta fel, délről egy front érte el Ausztriát, ami elsősorban az ország déli részén okoz fennakadásokat a közlekedésben. Helyenként már fél méteres hó hullott és a rendületlenül havazik tovább.
Hétfőre virradóra egy délről jövő front érte el Ausztriát, ami elsősorban Karintiában, Kelet-Tirolban és Salzburg tartomány déli részén okoz fennakadásokat a közlekedésben és jelentős mennyiségű friss havat a hegyekben.

Kötschach-Mautenben (Hermagor környéke) a 16 órás mérések alapján már fél métert is meghaladja a frissen leesett hó vastagsága, ezen a környéken a Gailstrassét részben lezárták, mivel a főútra több kisebb lavina zúdult. Óriási dugók nehezítik az A2-es déli autópályán haladók dolgát Villach és Klagenfurt környékén, ahol elakadt és keresztbe fordult kamionok végett állnak az autók.
Havas autópálya Karintiában
Havas autópálya Karintiában
Délután lezárták a Katschbergre vezető utat is, mivel itt is több teherautó fordult keresztbe. A magasabb hegyi utakon kivétel nélkül kötelező hólánc használatot rendeltek el.

A front időközben elérte az északabbi tartományokat, tiroli és salzburgi síterepeken intenzíven havazik; holnap reggelig 20-30 cm hóval számolnak az előrejelzések ebben a régióban, a magasabb síközpontokban 40-50 cm friss hó sem kizárt. A legtöbb friss hó Karintia déli hegyvidékein hullhat, ahol a mostanáig leesett 30-50 cm-hez további 40 cm érkezhet.

A havazás Észak-Olaszországot is érinti, az olasz síterepeken fél métert is nőhet a hóvastagság a mai nap.

Kedden megnyugszik az időjárás, majd szerdáról csütörtökre ismét havazásra van kilátás.
KOMMENTEK
százas | 2013.03.18. 19:41
Erről meg a szegény osztrák kormány tehet!
Sörapu. | 2013.03.18. 19:45
Már nagyon viszked a talpam. Csütörtökön folytatjuk ezt a remek szezont!
minerel | 2013.03.18. 20:38
kurvára hiányzott....
Sörapu. | 2013.03.18. 21:31
Ugyan Lajos, ne duzzogj! Itt az Alföldön én sem szeretem, de csúszni csak havon a legjobb :)
simonl | 2013.03.19. 21:18
Ma jöttünk haza Rennweg-ből ( Katschberg 6km )ahol reggelig 30cm hó esett. Az utak reggel tiszták, jól járhatóak voltak; 9-kor indultunk el az autópálya kettő sávban hómentes volt.Ott letisztították.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.