Menü ≡

Fél méter friss hó esett tegnap Ausztriában

2010.03.07. | Szerző: Bata Attila
Fél méter friss hó esett tegnap Ausztriában Visszatért a tél Ausztriába. A kemény hideggel érkező hidegfront a nyugati országrészben 24 óra leforgása alatt 30-50 cm friss havat hozott. Kelet felé tartva valamelyest csökken a frissen hullott hó mennyisége, de a meteorológusok szerint, március elejéhez képest szokatlanul sok hó esett egy nap alatt.
h i r d e t é s
Már Magyarországra is megérkezet az a front, amely havazást hozott Ausztriába. Az osztrák meteorológiai intézet szerint a márciusi tél első támadásán vagyunk még csak túl, a következő héten további havazások és szokatlanul hideg idő várható.

A vasárnap reggelre lehullott hó mennyisége a meteorológusok szerint is szokatlanul nagy. A statisztikai adatokat böngészve körülbelül tízévente fordul elő március elején, hogy egy nap alatt kb. 50 cm hó hulljon az osztrák hegyekben. A mostani havazás első nyertesei a vorarlbergi és a tiroli régiók, de a keleti oldal sem panaszkodhat, hiszen az alsó-ausztriai Lunz am See településen vasárnap reggelig 17 cm hó esett.

A hideg idő a hét közepéig folytatódik Ausztriában, a magasabb fekvő völgyekben a következő napokban akár mínusz 15 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Különösen a hétfő és kedd éjszaka kell nagyon hidegre számítani Ausztriában. A hét második felétől már enyhülés várható.

Ennyi friss hó esett eddig Ausztriában. Az osztrák meteorológiai intézet ma reggeli (07:00) adatai:
Település Friss hó 24 óra alatt (cm)
Mittelberg 47
Mellau 35
Schröcken 28
Langen am Arlberg 27
Reutte in Tirol 18
Lunz am See 17
Mariazell 16
Salzburg 15
Kitzbühel 14
Innsbruck 10
Mondsee 10
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »