Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Filzmoos: százan rekedtek a meghibásodott síliften

2017.02.20. | Szerző: Bata Attila
Nagyon szerencsés műszaki hiba történt hétfő délután az ausztriai Ski amadé régióhoz tartozó Filzmoos síterepén. A négyüléses lift késő délután leállt, az ülésekben körülbelül 100 utassal. A hegyimentők már készen álltak a beavatkozásra, amikor sikerült újraindítani a liftet, és mindenki épségben megúszta.
h i r d e t é s
Az ORF jelentése szerint a négyszemélyes Grossberg lift hibásodott meg eddig tisztázatlan okokból. A műszaki hiba következtében a lift leállt röviddel délután 3 óra előtt. Ekkor megkezdődött a szokásos procedúra, a hiba okának esetleges megszüntetése, de ezzel egyidőben riadóztatták a hegyimentőket is.

Kép: Salzburgi Hegyimentők
Körülbelül egy órányi várakozás után sikerült a liftet hátrafelé menetben beindítani és az összes utast lehozni a völgyállomásra.

Közben körülbelül 20 hegyimentő érkezett a helyszínre a környékről. Hírek szerint ők is megkönnyebbülten vették tudomásul, hogy nem kellett beavatkozniuk.

Egy régebbi videó a lift nyomvonaláról
A műszaki hiba több szempontból is szerencsés kimenetelűnek mondható. Hasonló meghibásodásoknál az utóbbi időben ritkán sikerült ilyen hamar újraindítani a liftet. Így szerencsére elmaradt a mentés is. Az időjárással is szerencséjük volt, a száz utas napsütéses és szélcsendes időben volt kénytelen elviselni a leállást egy órán keresztül. 
2017.02.20. 23:04:28 minerel
Azt lehet tudni, hogy milyen jellegü volt a műszaki hiba?
2017.02.21. 03:11:59 Bata Attila | sielok.hu
Igen:
http://www.polizei.gv.at/sbg/presse.../aussendungen/presse.aspx...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »