Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Filzmoos: százan rekedtek a meghibásodott síliften

2017.02.20. Bata Attila

Nagyon szerencsés műszaki hiba történt hétfő délután az ausztriai Ski amadé régióhoz tartozó Filzmoos síterepén. A négyüléses lift késő délután leállt, az ülésekben körülbelül 100 utassal. A hegyimentők már készen álltak a beavatkozásra, amikor sikerült újraindítani a liftet, és mindenki épségben megúszta.
Az ORF jelentése szerint a négyszemélyes Grossberg lift hibásodott meg eddig tisztázatlan okokból. A műszaki hiba következtében a lift leállt röviddel délután 3 óra előtt. Ekkor megkezdődött a szokásos procedúra, a hiba okának esetleges megszüntetése, de ezzel egyidőben riadóztatták a hegyimentőket is.

Kép: Salzburgi Hegyimentők
Kép: Salzburgi Hegyimentők
Körülbelül egy órányi várakozás után sikerült a liftet hátrafelé menetben beindítani és az összes utast lehozni a völgyállomásra.

Közben körülbelül 20 hegyimentő érkezett a helyszínre a környékről. Hírek szerint ők is megkönnyebbülten vették tudomásul, hogy nem kellett beavatkozniuk.

Egy régebbi videó a lift nyomvonaláról
A műszaki hiba több szempontból is szerencsés kimenetelűnek mondható. Hasonló meghibásodásoknál az utóbbi időben ritkán sikerült ilyen hamar újraindítani a liftet. Így szerencsére elmaradt a mentés is. Az időjárással is szerencséjük volt, a száz utas napsütéses és szélcsendes időben volt kénytelen elviselni a leállást egy órán keresztül. 
KOMMENTEK
minerel | 2017.02.20. 23:04
Azt lehet tudni, hogy milyen jellegü volt a műszaki hiba?

Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.