Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau: küzdenek a hóval a verseny szervezői

2019.01.08. Bata Attila

Kedd este a hölgyek részére esti, villanyfényes világkupa versenyt rendeznek a Salzburg tartományban található Flachau síterepén. Az utóbbi napokban itt is méteres hó hullott, a szervezők éjjel-nappal próbálják előkészíteni a pályát a hatalmas havazás után.
Kedd este 18 órakor az első futammal rajtol a világ legjobb női síelőinek szlalom versenye a Hermann Maierről elnevezett flachaui versenypályán. A kivilágított pályán zajló versenyt már évek óta azzal a nem titkolt céllal rendezik meg, hogy ami népszerűségben a férfiaknak a schladmingi esti verseny, az idővel a hölgyeknél a flachaui verseny legyen.

Egy biztos, pénzdíjakban már jól belehúztak, hiszen az összes női verseny közül itt osztják szét a legtöbb pénzt, 168 ezer eurót, a versenyzők között.

A verseny szervezője szerint nincs könnyű dolguk a sok hóval. Ő nem emlékszik arra, hogy valaha is ennyi hó hullott volna a verseny előtt. Azt még megjegyezte, hogy a közeli házának udvarán is kb. két méter vastagon áll most a hó.

A szervezők természetesen nem izgulnak, hiszen 25 év rendezési és pályakészítési tapasztalat áll mögöttük, és egy 150 fős, javarészt önkéntesekből álló csapat segíti a munkájukat.

A versenyre 15 ezer nézőt várnak, akik persze az osztrákoknak szurkolnak majd, akiktől kilencen állnak rajthoz, hogy megakadályozzák az amerikai Shiffrin vagy a szlovák Vlhova várható győzelmét.

Az izgalmasnak ígérkező második futamot 20:45-kor indítják el, az Eurosport élőben közvetíti.

KOMMENTEK
Fuxos | 2019.01.08. 08:21
Szerintem megoldják. Gyakran sielek ott, ügyesek a csapat. :)
tibor.becker | 2019.01.08. 13:14
Meglátjuk. Délután/estére hóvihart jósolnak 100km/h-s széllel. Tibor

Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.