Menü ≡

Flachau: villanyfényes verseny kedd este

2015.01.13. | Szerző: Bata Attila
Kedden este rendezik meg a magyar síelők által is eléggé jól ismert salzburgi síterepen, Flachauban a női alpesi síelők következő szlalom világkupa versenyét. A szezon legjobban fizető versenye előtt az a kérdés, hogy sikerül-e a dupla mesterhármas az amerikai Michaela Shiffrin-nek.
h i r d e t é s
Hermann Maier otthonában, a róla elnevezett pályán vág neki a mezőny az évad legjobban fizetett női alpesi versenyének. Ma este a szervezők 150 000 eurót (kb. 47,4 millió forint) osztanak szét a versenyzők között, az első helyezett 52 500 euróval távozhat. Hogy ki lesz az első? Mindenki az amerikai Shiffrin-re tippel.

Még mindig szemtelenül fiatal csodagyerek egymás után harmadszor nyerhet Flachauban. Nemcsak ez lenne az egyetlen mesterhármas számára ezzel a győzelemmel, hanem az idei sorozatban is harmadszor nyerne egymás után. Az előző, zágrábi futamon, tetemes előnnyel verte az egész mezőnyt, ilyen fölénnyel nem szoktak női versenyeket nyerni az utóbbi időben.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A versenyt a Hermann Maier pályán rendezik, a rajt 1146 méteren található, a cél pedig 955 méteren. A sípályából 637 méteren zajlik a verseny, a lapos rész már a cél utáni kifutó lesz, így a meredeken dől el a verseny. Ez volt az első osztrák pályák egyike, amely olyan esti világítást kapott, hogy HD-ben lehessen a versenyeket közvetíteni. Erre azért is szükség volt, mert ami a férfiaknak a schladmingi esti verseny, az most már a nőknek Flachau.

A síterep pedig büszke a versenyre, jót tesz a környék idegenforgalmának. A Sportwelt régió (Flachau, Zauchensee, Wagrain stb.) amúgy is egyre népszerűbb. Csak tavaly télen 2,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. Hogy ne csak száraz adat legyen, összehasonlításul a balatoni régióban, 2012-ben, teljes évben, 2,7 millió vendégéjszakát regisztráltak.

A pálya kissé puha a szervezők szerint. Tegnap hullott 25 cm hó, így a pálya nem annyira kemény, mint a szervezők szerették volna. Azért reméljük, hogy nem romlanak gyorsan a feltételek.

Az első futamot 17:30-tól, a legjobb harminc versenyző második futamát pedig 20:30-tól közvetíti az Eurosport.
2015.01.14. 09:47:54 Pulmy
Hát,az osztrák csajok eléggé alul teljesítettek !
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »