Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tignes, Les 2 Alpes: nyitnak a francia gleccserek

2009.06.12. Bata Attila

Tignes, Les 2 Alpes: nyitnak a francia gleccserek A tavaszi átmeneti karbantartási időszak után ismét kinyitnak a francia gleccserterepek. Ezen a hétvégén Les 2 Alpes pályáit lehet először használni, majd június 20-án Tignes, egy héttel később pedig Val d’Isere nyitja ki újra kapuit a síelők és hódeszkások előtt.
Június 13-án kezdődik meg a nyári gleccserszezon Európa legnagyobb nyári síterepeként reklámozott Les 2 Alpes síterepén. A tervek szerint mindennap reggel 7:15 és 13:30 között tartanak nyitva, a szezon végét augusztus 29-re tervezik, de ez az utóbbi években az egyre melegebb nyári szezonok miatt nincs kőbe vésve, előfordulhat, hogy ismét kénytelenek lesznek idő előtt bezárni.

A síterepen négy ülőlift, kilenc húzólift, és a gleccservasút fogja kiszolgálni a két zöld, nyolc kék és egy piros pályára érkező síelőket. A síterep legnagyobb attrakciója azonban a snowpark, amelyben az idei szezonra egy fantasztikus félcsövet (Super Pipe) építenek. Az olimpiai szabványoknak is megfelelő 6,5 méter magas és 120 méter hosszú félcső építésén öt napon át dolgoztak a nyitás előtt a síterep pályamunkásai.

Az utóbbi időben Les 2 Alpes már nem csak a síelők paradicsoma a nyári szezonban. Az ide érkezők 35 százaléka már hegyikerékpárral érkezik, és már rengeteg pálya áll rendelkezésükre. A mountain bike szezont június 18-án nyitják meg egy rangos nemzetközi versennyel.

Egy héttel később, június 20-án nyílik meg a Grande Motte gleccser Tignes síterepén. A 32 eurós napijegyért 20 km pálya, 16 lift és egy snow park várja a látogatókat naponta reggel hét és délelőtt egy óra között. Hiába, aki nyáron akar síelni, az jobb, ha korán kel. Sokak kedvenc „alpesi” versenyszámával, a bikinis síeléssel kezdődik a szezon szombaton. Egy rövidke pályán mérik össze tudásukat a bikinire vetkőzött hölgyek, erre a versenyre fokozottan érvényes a régi mondás: nem a győzelem, hanem a részvétel számít!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.