Menü ≡

Már nagy a hó Franciaországban, de még várni kell

2012.11.03. | Szerző: Bata Attila
Már nagy a hó Franciaországban, de még várni kell Az elmúlt hétvégén 20-70 cm hó zúdult a francia hegyekre. Hiába a fehér táj, a helyenként a térdig érő hó, egyelőre csak kevés terepen lehet síelni a franciáknál, az igazi nyitásokra még várni kell november végéig. Remek videók az aktuális hóhelyzetről Les 2 Alpes és Isola 2000 környékéről.
h i r d e t é s
A Mindenszentek környéki ünnepi héten számos francia iskolában tanítási szünet van, ilyenkor a szokásoknak megfelelően kinyit egy hétre Les 2 Alpes gleccser része is. Ezzel Tignes terepével együtt megduplázódik a nyitva tartó francia terepek száma. Les 2 Alpes pályáira 20 cm friss hó hullott az első napon, és ahogy látható csodás, napos időben élvezhetik a síelők az őszi szünetet.

Les 2 Alpes: remek viszonyok
Hiába a hatalmas havazás, a francia lifttársaságok elnöke megerősítette, hogy nem lesz korai nyitás. A legegyszerűbb oka ennek, hogy a szezonmunkások felvétele sok helyen még el sem kezdődött, egy nap alatt nem lehet megfelelő személyzetet toborozni a liftek és a ratrakok mellé. Sőt! Ilyenkor a síterepek még inkább a liftek és a ratrakok karbantartásával vannak elfoglalva, vagy éppen lázasan építik az új lifteket.

Nem mindenhol terveznek ennyire óvatosan. Les 7 Laux síterepe kisebb-nagyobb erőfeszítések után csütörtökön kinyitott ideiglenesen, amíg az időjárás engedi alapon. Szóval, harmadik síterepként ők is nyitva vannak, amíg kitart a mostani hó. Az igazi nyitás itt általában karácsony előtt várható.

Lift nélküli csúszkálás, sítúrázás Isola környékén
Harminc centiméter porhó esett az Alpes-Maritimes régióban, Isola környékén. Így a korábbi havazásokkal együtt már lassan fél méteres a hó a hegyekben. A liftek még itt sem indulnak, így marad a sítúrázás a hóban és a napos időben.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »