Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia hóhiány: a vendégek síeljenek a helyiek helyett

2015.12.26. Bata Attila

Nehéz idők, nehéz döntések. A francia síterepen is hiánycikk a hó. A maradék természetes havat november óta dédelgetik, de a hóágyúkkal nem lehet annyi havat gyártani, hogy minden pályára jusson. Az egyik polgármester azt kérte a helyiektől, hogy hagyják síelni a vendégeket, ők majd síeljenek akkor, ha lesz hó.
Bizony kevés a hó még az Alpok egyik legismertebb pályarendszerében, a francia Három-Völgyben is. Itt fekszik az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfaluja és egyik legjobb síterepe, Val Thorens, amely a szomszédos Les Ménuires pályáival együtt a közeli Saint-Martin-de-Belleville településhez tartozik. Ennek a településnek a polgármestere és az önkormányzata állt elő egy furcsa javaslattal.

Ebben arra kérik a helyieket, hogy a hóhelyzetre tekintettel mától egészen január 1-ig ne használják a pályákat. Ezzel csökkentsék a zsúfoltságot és a balesetveszélyt a pályákon. Mondhatni, hogy figyelmes vendéglátók. Néhány vendég és helyi véleménye a kérésről a fenti videóban hallható.

A polgármester arra kéri a helyi lakosokat, a szezonmunkásokat és a többi síterep alkalmazottjait hogy előzékenyen adják át a pályát a vendégeknek. Természetesen senkit sem fognak ellenőrizni a pályákon, nem fognak igazolványt kérni. A turistáknak szánt gáláns ajándék oka, hogy ilyenkor már általában teljes gőzzel üzemelő síterepen az idén még csak részben indultak be a pályák. Val Thorens 81 pályából csak 56-ot, Les Menuires pedig 80-ból csak 40-et tudott megnyitni az ünnepi csúcsszezonban, amikor még az összes pálya is kevés szokott lenni.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.