Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia hóhiány: a vendégek síeljenek a helyiek helyett

2015.12.26. Bata Attila

Nehéz idők, nehéz döntések. A francia síterepen is hiánycikk a hó. A maradék természetes havat november óta dédelgetik, de a hóágyúkkal nem lehet annyi havat gyártani, hogy minden pályára jusson. Az egyik polgármester azt kérte a helyiektől, hogy hagyják síelni a vendégeket, ők majd síeljenek akkor, ha lesz hó.
Bizony kevés a hó még az Alpok egyik legismertebb pályarendszerében, a francia Három-Völgyben is. Itt fekszik az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfaluja és egyik legjobb síterepe, Val Thorens, amely a szomszédos Les Ménuires pályáival együtt a közeli Saint-Martin-de-Belleville településhez tartozik. Ennek a településnek a polgármestere és az önkormányzata állt elő egy furcsa javaslattal.

Ebben arra kérik a helyieket, hogy a hóhelyzetre tekintettel mától egészen január 1-ig ne használják a pályákat. Ezzel csökkentsék a zsúfoltságot és a balesetveszélyt a pályákon. Mondhatni, hogy figyelmes vendéglátók. Néhány vendég és helyi véleménye a kérésről a fenti videóban hallható.

A polgármester arra kéri a helyi lakosokat, a szezonmunkásokat és a többi síterep alkalmazottjait hogy előzékenyen adják át a pályát a vendégeknek. Természetesen senkit sem fognak ellenőrizni a pályákon, nem fognak igazolványt kérni. A turistáknak szánt gáláns ajándék oka, hogy ilyenkor már általában teljes gőzzel üzemelő síterepen az idén még csak részben indultak be a pályák. Val Thorens 81 pályából csak 56-ot, Les Menuires pedig 80-ból csak 40-et tudott megnyitni az ünnepi csúcsszezonban, amikor még az összes pálya is kevés szokott lenni.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.