Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kinyitott az első nem gleccser francia pálya is!

2009.11.08. Bata Attila

Kinyitott az első nem gleccser francia pálya is! Szokatlanul korán nyitott ki az idén a Grenoble mellett található francia Sept Laux síterepe. Vasárnap reggelre a környékbeliek már ízelítőt kaphattak a tél örömeiből, igaz a korai időszaknak megfelelően még csak nagyon kis részét lehet használni a pályarendszernek, de a lényeg, hogy november elején már lehet csúszni.
Az elmúlt napok havazásai után a 2000 méteres magasságban 40 cm, 2400 méter környékén pedig 60 cm hó borítja a pályákat. Egyelőre még csak két lift (Grand Cerf és Eterlou) üzemel, és csak a felsőbb részeken lehet síelni, a síelés után újra liftre kell ülni, és még egyelőre lifttel kell visszatérni a völgybe. Az üzemeltetők felhívták a síelők figyelmét, hogy szigorúan csak az előkészített pályákat használják. A korai síelés felnőtteknek 15, gyermekeknek 10 euróba kerül.

Franciaországban november végén indul be a szezon. November 21-én nyit ki Tignes (további pályákkal), Les Angles, Bessans Val d'Arc, Plateau de Beille, Savoie Grand Revard, és Val Thorens. November 28-ra újabb 12 síterep tervezi a nyitást, köztük Les 2 Alpes és Val d'Isère. A nagyobb nyitási hullám december 5-én éri a francia hegyeket, ekkor nyithat Alpe d'Huez, Chamonix, Courchevel, Grand-Bornand, Les Menuires és Font Romeu. A december 12-én kinyitó francia terepek között találjuk Avoriaz, Flaine, La Plagne, Risoul és Serre-Chevalier terepeit.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.