Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kinyitott az első nem gleccser francia pálya is!

2009.11.08. | Szerző: Bata Attila
Kinyitott az első nem gleccser francia pálya is! Szokatlanul korán nyitott ki az idén a Grenoble mellett található francia Sept Laux síterepe. Vasárnap reggelre a környékbeliek már ízelítőt kaphattak a tél örömeiből, igaz a korai időszaknak megfelelően még csak nagyon kis részét lehet használni a pályarendszernek, de a lényeg, hogy november elején már lehet csúszni.
Az elmúlt napok havazásai után a 2000 méteres magasságban 40 cm, 2400 méter környékén pedig 60 cm hó borítja a pályákat. Egyelőre még csak két lift (Grand Cerf és Eterlou) üzemel, és csak a felsőbb részeken lehet síelni, a síelés után újra liftre kell ülni, és még egyelőre lifttel kell visszatérni a völgybe. Az üzemeltetők felhívták a síelők figyelmét, hogy szigorúan csak az előkészített pályákat használják. A korai síelés felnőtteknek 15, gyermekeknek 10 euróba kerül.

Franciaországban november végén indul be a szezon. November 21-én nyit ki Tignes (további pályákkal), Les Angles, Bessans Val d'Arc, Plateau de Beille, Savoie Grand Revard, és Val Thorens. November 28-ra újabb 12 síterep tervezi a nyitást, köztük Les 2 Alpes és Val d'Isère. A nagyobb nyitási hullám december 5-én éri a francia hegyeket, ekkor nyithat Alpe d'Huez, Chamonix, Courchevel, Grand-Bornand, Les Menuires és Font Romeu. A december 12-én kinyitó francia terepek között találjuk Avoriaz, Flaine, La Plagne, Risoul és Serre-Chevalier terepeit.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 114 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.