Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia síelés: nem kell Covid-igazolás, ha nem romlik a helyzet

2021.11.06. Bata Attila

Jean Castex Franciaország miniszterelnöke szombaton a síelés egyik fontos francia régiójában (Haute-Savoie), a helyi polgármesterekkel folytatott megbeszélése előtt kijelentette, hogy a szezonkezdetnél nem kérnek Covid-igazolást a francia síterepeken. A folytatásban csak akkor, ha romlik a járványhelyzet.
Valmorel, egy új, hatszemélyes lifttel indulhat a szezon
Valmorel, egy új, hatszemélyes lifttel indulhat a szezon
A franciák a síterepeket a helyiek által használt igazolás, az un. pass sanitaire nélkül is látogathatják. Uniós megfelelője a zöld igazolvány, vagy az uniós digitális Covid-igazolvány. Fontos kitétele a hamarosan bevezetendő rendelkezésnek, hogy amennyiben a napi fertőzöttek száma, országos átlagban, 100 ezer lakosra vetítve eléri a 200 főt, akkor kötelezővé teszik az igazolást.

A maszk viselését kötelezően előírják a zárt helyeken, a zárt lifteken, bárhol, ahol sorba kell állni, beleértve a szabadtéri sorokat is.

Jelenleg Franciaországban 100 ezer lakosra kb. 60 új napi fertőzöttet találnak, a lakosság 76,1%-kapta meg legalább az egyik oltását.

A rendelet, a részleteivel együtt, jövő héten lép életbe. Jelenleg Tignes és Les 2 Alpes síterepei üzemelnek Franciaországban, utóbbi vasárnap bezár, szokás szerint csak az őszi szünetre nyitnak ki október végén. A francia síterepek nyitásának első hulláma, hóviszonyoktól függően, november végére várható.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.