Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Franciaország: idén nem marad el a síszezon!

2021.10.02. Bata Attila

A turizmusért felelős francia államtitkár, Jean-Baptiste Lemoyne szerint Franciaország az előttünk álló szezonban biztosan engedélyezi a síszezont, és valószínűleg nem köti covid-igazoláshoz sem. A hivatalos bejelentésre és a részletekre a tervek szerint október 13-ig várni kell.
Les 2 Alpes: tervezett nyitás október 23-án
Les 2 Alpes: tervezett nyitás október 23-án
Tavaly elmaradt a síszezon Franciaországban. Itt a sílifteket lezárták, de a hegyvidéki szállások fogadhattak vendégeket. A héten konferenciát tartottak a francia síterep üzemeltetők, amelynek az utolsó napján tett bejelentés szerint az idei szezonban lezárásra nem kerül sor, nem szerepel a kormány tervei szerint. Sőt! Amennyiben a járványhelyzet nem romlik jelentősen a francia síterepeken covid-igazolás (francia nevén pass sanitaire) nélkül is lehet majd síelni. Tehát sem az oltottságról, sem betegségből felépülésről nem kérnek igazolást, és negatív teszthez sem kötik a bérletvásárlást.

Ezzel Franciaország az első uniós ország, amely kilátásba helyezte, hogy síszezonban nem kér uniós digitális covid-igazolványt, amelyre szükségünk lesz az olasz és osztrák síterepeken.

A részleteket (pl. maszkhasználat, liftkapacitás, távolságtartás stb.) és a hivatalos bejelentést október 13-ra ígérik, amely pontosan időben lesz, mielőtt kinyitnak az első francia gleccserek a szezonban.
Aki franciaországi síelést tervez, kövesse figyelemmel a nagykövetség és a konzulátus oldalait a beutazásokkal kapcsolatban, a belépéshez most szigorúbbak a feltételek, mint a tervezett síeléshez. A jó hír, hogy immáron két kínai oltás után kapott harmadik nyugati vakcinával is be lehet lépni az országba. Az orosz vakcinával oltottakra továbbra is azok a szabályok vonatkoznak, mint az oltatlanokra.
KOMMENTEK
Brockey | 2021.10.03. 12:38
Tehát lefordítva, a franciák saját maguknak könnyítettek, a külföldi síelőket pedig a határon fogják ellenőrizni. A francia oltatlanok síelhetnek, a külföldi Szputnyikosok pedig magukra vessenek. Én legalábbis így értelmezem. Nagyszerű! Október 13-án okosabbak leszünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.