Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

100% freeride pályák a Pireneusokban

2013.12.04. 2013.12.31. Bata Attila | frissítve: 2013.12.31.

Pic du Midi (2788 méter) eddig is Pireneusok ikonikus pontjának számított. A csúcsára épített csillagvizsgáló és környéke sok turistát vonzott. Télen eddig is a síelők paradicsomának számított, az idei szezontól azonban három teljesen új freeride pályát adtak át a nagyközönségnek.
Vannak kultikus francia freeride terepek, amelyek fogalomnak számítanak. Ilyen például a Chamonix feletti Aiguille du Midi oldala vagy La Grave terepe. A Pireneusok francia oldalán most újabb kultikusnak szánt freeride pályákat adtak át.

Az új pályák nyomvonalai a térképen
Az új pályák nyomvonalai a térképen
Ahogy a síterep térképén is látszik, az 1800 méter magasan található La Mongie állomásról a Taoulet lifttel lehet felmenni a hasonló nevű csúcsra, majd a Pic du Midire. Az új pályákat a lift első szakasza alatt alakították ki, lila, zöld és sárga színekkel jelölve. Akik a csúcsról a lila pályát választják, azok a síterep egyik liftjéhez csúsznak le. A zöld és sárga pályák távoli területekre vezetnek, arrafelé már lift sem jár, a freeride-osok síbusszal tudnak visszajönni.

Van, aki már novemberben kipróbálta
Érdekesség, hogy az új pályákat a tervek szerint december 9-én nyitották volna meg a nagyközönség előtt, de a november 23-24-i hétvége előtt méteres hó esett, így az első sízők már ki is próbálhatták.

Búcsúzóul egy csodás timelapse videó a Pic du Midiről
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.