Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg: freestyle világkupa versenyeket rendeznek

2021.01.07. Bata Attila

Az észak-amerikai versenyek törlése után a Kreischberg/Murau világkupa verseny továbbra is fix pont maradt a FIS freestyle világkupa naptárban. A hétvégén körülbelül 20 ország versenyzői mérik össze tudásukat a Big Air versenyben. Az Eurosport 2 élőben közvetíti a döntőket.
Anna Gasser (Kép: Kreischberg Síközpont)
Anna Gasser (Kép: Kreischberg Síközpont)
Kreischberg a világ legjobb snowboard és freestyle versenyzőit látja vendégül a héten. A selejtezők már csütörtökön megkezdődtek, a döntőket este, kivilágított pályán rendezik.

A programok között szerepel többek között egy freeski és snowboard Big Air verseny. A síelők péntek este (január 8.), a snowboardosok szombat este (január 9.) versenyeznek a döntőben.
Anna Gasser (Kép: Kreischberg Síközpont)
Anna Gasser (Kép: Kreischberg Síközpont)
Az osztrákok erős csapattal már hetek óta a helyszínen gyakorolnak. Idén a világkupa nemcsak a pontok gyűjtögetéséről szól, hanem már a 2022-es az olimpiai indulásáról is dönthet.

Anna Gasser, a világbajnok snowboardost Ausztriában az év sportolójának választották, és Kreischberg "helyi hősének" számít. A Kreischberg Airbag-en végzett sikeres edzései óta az olimpiai és világbajnok igazán itthon érzi magát a terepen.

A versenyeket a helyszínen nézők nélkül rendezik, de az ORF 1 és az Eurosport 2 mindkét napon 17:50-től élőben közvetíti. Aki lemarad a pénteki versenyekről, az a szombati közvetítés előtt 17 órától kezdődő összefoglalót megnézheti.
KOMMENTEK
beetle71 | 2021.01.07. 12:28
Ja, tegnap a webkamerán is látni lehetett, ahogyan ugrálnak.

Szállástippek
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.