Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gastein: új típusú beléptető rendszer a kabinos lifthez

2015.03.11. | Szerző: Bata Attila
A szezon eleje óta új típusú beléptető rendszerrel kísérleteznek a gasteini kabinos lift előtt. A két osztrák cég, a lifteket gyártó Doppelmayr és a beléptető rendszereket telepítő SKIDATA közös újítása, hogy könnyebbé és biztonságosabbá tegyék a beszállást a kabinoknál. A tapasztalatok eddig kedvezőek.
Az új beléptető kapuk (Kép: SKIDATA)
Még időben, az idei szezon kezdetére készült el az új típusú beléptető kapu a Gastein-völgyben található Stubnerkogel kabinoshoz. Bár túl sok konkrétumot nem árul el a gyártó oldala, de a képeken az látszik, hogy a síelők továbbra is áthaladnak egy forgókapun, amely a bérletek érvényességét ellenőrzi. Ezután egy repülőtereken használatoshoz hasonló kapu előtt kell megállni, ahol egy kijelző mutatja, hogy még hány szabad hely van a következő kabinban. Ez a szám már messziről látható, így a kisebb csoportok előre megszervezhetik a beszállást, hogy melyik érkező kabinba férnek be.

A rendszer legnagyobb előnyének az tűnik, hogy még a kapuk előtt lehet hatos vagy nyolcas csoportokba szerveződni, így amikor a kabin beérkezik, nincs eszeveszett rohanás az ülőhelyekért, miközben zajlik a lécek begyömöszölése a külső tartókba. Csak az előre kiszámolt mennyiségű utas érkezik, így mindenki kényelmesen beszállhat. Nem beszélve arról, ha gyerekekkel utazunk és ezeket helyettük is meg kell tenni.

A síterep vezetője szerint a vendégek gyorsan megszokták és megkedvelték ezt a módszert. A SKIDATA szerint ez egyfajta teszt az összes kabinos lift számára, legyenek azok síterepeken vagy azokon kívül. Ha beválik, akkor az egész világon bevezetik.

Ha valakinek van tapasztalata ezzel a beszállással kapcsolatban, utazott ezzel a lifttel az idén, akkor azt szívesen vesszük a kommentekben.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »