Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gemeindealpe ezentúl a freeridereké

2013.12.08. | Szerző: Stani
Gemeindealpe ezentúl a freeridereké A Mariazell melletti szimpatikus síterep az idén egy új liftet épít és mellé egyből létrehozza a tartomány legnagyobb funparkját, a freestyle síelők és snowboardosok legnagyobb örömére. Ez még nem minden! Nézzük csak mit kínál Gemeindealpe az idei szezontól.

A tartomány legnagyobb funparkja

Az alsó-osztrák síterep az idei szezontól elsősorban a sportos sízőkre és snowboardosokra, a freestyle és freeride híveire és a sítúrázókra koncentrál. Az üzemeltető elképzelése szerint a jövőben értük lennének. Hogy melyik az idei szezon legnagyobb durranása? Szerintünk a funpark, az ugyanis párját ritkító lesz az egész határ közeli régióban.
Ilyen lesz a funpark
Ilyen lesz a funpark
A kivitelezést a Mellow társaságra bízták, akik a teljesség igénye nélkül a következő Funparkok kivitelezésért felelősek: kapruni gleccser összes funparkja; nemzetközi freestyle versenyek helyszíne, a svájci Corviglia és Davos síterepén vagy éppen Obertauernon. A mitterbachi park 550 m hosszú, 15-30 méter széles és 17 elemmel vértezik fel, köztük két nagy ugratóval, korlátokkal, dobozokkal (box).

Új lift is lesz

A funpark a síterep közepén terül el, közel a négyüléses hegyállomásához, de ez még nem minden, ugyanis egy külön felvonót kap egy csákányos lift személyében. A csákányos 700 m hosszú (mellette egy sípálya is kialakításra kerül) és 1128-1302 méter közti magasságban terül el.

Mélyhavazás Gemeindealpén

Hóágyúk a csúcson

E két nagyprojekt mellett jelentősen fejlesztik a hóágyúrendszert, ugyanis azt kiterjesztik egészen a síközpont csúcsáig, azaz ahol többek közt a tartomány legmeredekebb fekete pályája található. A hóágyúk száma 68 darabra növekedik.

Kezdők helyett haladók

Az idei szezontól a völgyen található sportboltban lavinajelző készüléket, túra-, és freeride sílécet is kölcsönözhetünk. A síterep célja határozottan elkülönülni a környező családi sípályáktól (így Mariazell) és a sportos sízők és snowboardosok felé nyitni, akik alkalomadtán nem vetik meg a funpark és a mélyhó nyújtotta örömöket sem.
2013.12.08. 18:11:13 cannibale
Végre valaki nem a nagycsaládosokat favorizálja!
Zsír.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 350 vendég és 17 regisztrált felhasználó látogatja.