Gerlitzen: az enyhe időjárás ellenére az összes pálya síelhető

2019.12.20. Bata Attila

Biztató november és december eleje után most kedvezőtlenebb arcát mutatja az időjárás Ausztriában is. Késik a tél, így a kisebb síterepek kénytelenek elhalasztani a szezonkezdetet, de Gerlitzen Alpe december 22-től (vasárnaptól) megnyitja az összes pályát.
Gerlitzen Alpe: vasárnaptól az összes sílift és pálya üzemel
h i r d e t é s
Karintia keleti részén különösen érzik az enyhe idő hatását. Pedig Koralpe síterepén 1550 méter felett indulnak a pályák, de jelenleg csak a gyereklift és két húzólift üzemel. Hetekkel korábban már gyönyörűen előkészítették a pályákat, ám az enyhülés megérkezett és tönkretette az eddigi erőfeszítéseket. Itt is csak a lehűlésben bíznak, lehetőleg minél előbb.
Koralpe, webkamera 1620 méteren
Itt már kizárt, hogy karácsonykor a szokásos módon üzemeljen a síterep, a fontosabb liftek beindítására valószínűleg az év végéig várni kell.
Petzen: hétfőn még így nézett ki a gyakorlólift környéke
Hasonló a helyzet Petzen pályáin, itt egy gyakorlólift üzemel a völgyben, azonban a hegyen most nem lehet síelni.
Petzen: ennyi hó maradt tegnapra
A szlovén-olasz-osztrák hármashatáron található Dreiländereck (Arnoldstein) a tervek szerint karácsonykor kezdi meg a szezont, négy nappal később a korábbi tervekhez képest. Itt korábban kihasználták a hideg éjszakákat és behavazták a völgybe vezető hosszú pályát. A meleg miatt nem nyitottak ki, hogy kíméljék a pályát és a karácsonyi nyitáskor optimális körülmények fogadják a síelőket.

Teljesen más a helyzet a nagyobb síterepeken. Gerlitzen síterepén december 3-ra már az összes pályát behóágyúzták és ezen a hétvégén már mindet meg is nyitják a nagyközönség előtt. Persze itt adottak a technikai feltételek, akár 200 darab hóágyúval tudták novemberben gyártani a havat.
Gerlitzen webkamera
Bár az utóbbi napok enyhe időjárása nem tett jót az ismertebb karintiai síterepeknek, de azért Nassfeld, Turracher Höhe, Goldeck, Heiligenblut vagy Katschberg továbbra is síelhető.

A hétvégére az Alpok déli részét jelentős havazás éri el, ahogy ilyenkor lenni szokott, ez valószínűleg átnyúlik a dél-osztrák területekre is. A magasabb régiókban, 1500 méter felett végre hullhat valamennyi hó a karintiai síterepeken is.
KOMMENTEK
Gombinator | 2019.12.23. 08:33
Tegnap egész nap esett a hó, most szuper idő van remek pályákkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpe Maritima
28 db modern önellátós apartman Annenheimben, az Ossiachi-tónál, a gerlitzeni kabinos felvonó völgyállomásától 150 méterre. Minden apartman saját terasszal vagy erkéllyel rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Pension Blasge csillagcsillagcsillag
Kedvező árú szobák és apartmanok reggelivel Bodensdorfban, a gerlitzeni sítereptől 6 km-re. A szálláshely az Ossiachi-tó partjától 10 perces sétára található, gyönyörű kilátással, nagy terasszal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.