Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gerlitzen: hőkamerával találták meg a síelőket

2013.12.11. | Szerző: Bata Attila
Hétfő este szerencsésen végződött az a mentőakció, amelyet két eltévedt osztrák síelő után indítottak a karintiai Gerlitzen síterepén. A két osztrák nő a sötétben tévedt el és kértek segítséget telefonon. Végül a mentőhelikopter hőkamerás keresésének eredményeképpen találták meg a pontos helyüket.
h i r d e t é s
Az osztrák ORF beszámolója szerint két osztrák hölgy, egy alsó-ausztriai és egy burgenlandi tévedt el a magyarok által is közkedvelt Gerlitzen síterepén. A két hölgy délután négykor tartott a Gerlitzengipfel (csúcs) felől a Bergeralm üdülőfalu irányába, amikor teljesen eltévedtek a hegyoldalban. A lehető legbölcsebb döntést hozták 1700 méter magasan a sötétben és a meredek hegyoldalban, 17:13-kor telefonon segítséget kértek a rendőrségtől.

Ide tartottak (Kép: Feuerberg Mountain Resort)
A bejelentés után a helyi rendőrség és a lifttársaság alkalmazottjai a keresésükre indultak. Bár volt telefonos összeköttetés a mentők és a bajbajutottak között, de az állandóan megszakadt, így nem lehetett pontosan megállapítani a két nő tartózkodási helyét.

Végül egy mentőhelikopter sietett a segítségükre, amely hőkamerával pásztázta a hegyoldalt és sikerült megtalálni a két nőt. Este 7:30-kor a keresőcsapat is megtalálta őket, épségben, de átfagyva. Még egy kis gyaloglás várt rájuk, de utána motorosszánnal és ratrakkal mindkettőjüket biztonságban lehozták.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »