Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: csütörtökön már nyit a síterep

2019.12.04. Bata Attila

A hazai síelők egyik kedvelt karintiai célpontja, Gerlitzen Alpe, amely csütörtökön, december 5-én, hivatalosan is megkezdi az idei szezont.
Karintia és Stájerország nagy részét a hőmérsékleti inverzió jellemzi mostanában. Ahogy a lenti képeken is látható a völgyeket köd borítja, alatta hidegpárna ül a völgyben és gyakoriak a nulla fok alatti hőmérsékletek. Ahogy ilyenkor lenni szokott a ködtakaró felett káprázatosan süt a Nap.
Webkamera 1911 méteren. A völgyben jó látszik a ködpárna
Webkamera 1911 méteren. A völgyben jó látszik a ködpárna
Gerlitzen csütörtökön megkezdi az idei szezont. Az első napon már öt lift (Kanzelbahn, 4er Gipfelbahn, 8er Neugarten Jet, 6er Wörthersee Family Jet, és a 4er Klösterle II felső szakasza), valamint a körülötte található pályák fognak üzemelni. A lenti térképen lilával jelölt liftek.
A síterephez kapcsolódik a hír, hogy a Gerlitzestraße Treffen utat elmosta az árvíz és a helyreállításán jelenleg is dolgoznak. Ez az út a fenti térkép közepén, a Kanzelhöhe 1500 jelöléstől balra található. Az út ugyan max. 3,5 tonna alatti gépjárművekkel járható, de gyakran órákra is lezárják a munkálatok miatt, tehát teljesen kiszámíthatatlan rajta a közlekedés. A helyiek azt ígérik, hogy karácsonyra végeznek a helyreállítással.
Dolgoznak a hegyi út helyreállításán
Dolgoznak a hegyi út helyreállításán
KOMMENTEK

Szállástippek
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.