Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: új hatüléses lift épül még idén

2015.10.15. 2015.10.16. Stánicz Balázs | frissítve: 2015.10.16.

A honfitársaink körében kedvelt karintiai síterepen hosszú idő után új felvonó épül a hegy keleti oldalán. Tavasszal elkezdődtek a munkálatok, decemberre készen áll az új felvonó. A jó hírt a síterepet képviselő Thomas Mihor jelentette be tegnap, Karintia tartomány Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
A hegy keleti oldala mindig is amolyan mostoha volt, most ez gyökeresen megváltozhat. A kétüléses Berger lassan libegő ülőszékei a múlt ködébe vesznek, helyét a hatüléses Wörthersee Express veszi át. Azért ezt a nevet kapta az új lift, mert a tetejéről jó időben szép kilátás nyílik Karintia legnagyobb tavára, a közeli a Wörthi-tóra.

A modern felvonó jelentősen felértékeli a keleti részt, egyben a Feurberg Resort szállóvendégei is gyorsabban juthatnak el a síparadicsom túloldalára. Az új felvonó ráadásul sokkal ellenállóbb lesz a széllel szemben. A Wörthersee Family Jetet sok extrával szerelik fel, így lesz rajta ülésfűtés is a hidegebb napokra, futószalagos beszállás a völgyállomásnál és az igazán zord napokra lehajtható buborék a szél és hó ellen. Mivel a hegy keleti oldala jellemzően szeles, így ez egy üdvözölendő extra. Gerlitzen mindig is úttörőnek számított a karintiai síterepek közt, itt épült pár éve a tartomány első nyolcülésese és most itt lesz az első - a tiroli és salzburgi terepeken már jól ismert - olyan felvonó, aminek védőkorlátja-lábtartója automatikusan záródik.

A korábbi libegő 7 perces menetideje 3,5 perce rövidül. A fejlesztés mintegy 6,5 millió eurót kóstál.

A zöld vonal az új lift nyomvonalát jelöli
KOMMENTEK
kovitomi | 2015.10.15. 20:34
Az alsó csákányos megmarad? Mert pont itt az alsó képen lévő kétüléses előtt van egy kellemetlen botozós rész, itt kell a csákányostól átgyalogolni a kétüléseshez.
dav1208 | 2015.10.16. 02:51
Úgy tudom az alsó állomás kicsit lejjebb kerül, mint a mostani kétüléses alsó állomása. Így elvileg a csákányostól át lehet majd csúszni. Javítsatok ki ha tévednék. :)
Stani | 2015.10.16. 10:09
@kovitomi, az alsó csákányos lift megmarad.
HF | 2015.10.16. 14:31
Úgy látom Ti jól ismeritek Gerlitzent, légyszi segítsetek. A tó melletti nagy parkolóban mennyit kell kell sorbanállni mire feljut az ember? Februári csúcsszezonban érdekel. Köszönöm.
kovitomi | 2015.10.16. 21:10
Reggel korán kell érkezni! 8 15-kor még a Kanzelbahn-hoz legközelebbi parkoló emeletén is van hely. És még nincs sor a kabinok előtt sem. 9 körül már nagy a tolongás.
HF | 2015.10.17. 00:25
Kösz a tippet. És ha elkések akkor mennyi várakozásra számítsak?
Stani | 2015.10.17. 16:49
Szia HF, mi vártunk itt a szilveszteri időszakban már 50 percet is , de amúgy 20-30 perc (is lehet). Nagyon sok az iskolás csoport, szóval érdemes korábban odaérni.

A várakozást ki lehet bekkelni, ha fenn a hegyen laksz, vagy elkocsikázol a Klösterléig, pár a tó partjától az napi (retúr) 60+ km

Érdemes korán kelni , de ez minden síterepre elmondható :)
HF | 2015.10.18. 22:30
Köszi, tavaly ingáztam Klösterlébe, na ezt akarom elkerülni, ezért kérdezem. Az túl sok volt, és csak 11-re értünk ki. Pár órával később már nem volt pálya, csak a jégen hóbuckák...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.