Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Giro után megnyitották az olasz síterep meredek kerékpárútját

2023.06.20. Bata Attila

A kerékpározás tipikusan a síelők egyik kiegészítő sportjának számít. A legkeményebbek akár mindkettőt is űzik télen, de sokaknak a síszezon vége a kerékpáros időszak kezdetét is jelenti. Tarvisio, az ismert olasz síterep közelében olyan kerékpáros pályát adtak át, ahol mindenki tesztelheti állóképességét.
A cél: a Monte Lussari
A cél: a Monte Lussari
Bringás Fórumunkban több magyar síelő is beszámolt arról, hogy nyáron az olasz Giro vagy a francia Tour útvonalából választ magának olyan meredek emelkedőket, amelyek teljesítése komoly kihívás az átlagember számára. Nemrégen a nagyközönség előtt is megnyitották az idei Giro d’Italia versenyének egyik hegyi szakaszát, valószínűleg ez az egyik leközelebbi külföldi versenyhelyszín a nagy körversenyek közül.
Ilyen volt a hangulat a Giro d'Italia alatt
A fenti képen látható Tarvisio melletti Monte Lussari fényképe télen-nyáron az olvasóink kedvence. Egy erdészeti úton eddig is fel lehetett túrázni, illetve kerékpározni, azonban a szűk utat az idén részben leaszfaltozták, illetve lebetonozták. Itt tartották a legendás olasz kerékpáros verseny egyik hegyi időfutamának a befutóját. Verseny után a pályát lezárták, és csak június 10-én nyitották meg a kerékpárosok előtt a helyi turisztikai szolgáltatók nyomásának engedve.

Tarvisioból (760 m) indulva először az Agriturismo Prati Oitzinger szállásig (870 m) kell eljutni, itt kezdődik az új szakasz. Innen kell feltekerni a kb. hétkilométeres úton, 900 méternyi szintemelkedés után a Monte Lussari híres szentélyéhez (1770 m).
Nézők nélkül, esőben és hóban
Nem árt tudni, hogy kerékpárral csak egy irányban, hegynek fel lehet haladni. Lefelé túl veszélyes lenne. Csak a libegővel lehet visszatérni, amelyre 13,50 euróba kerül a jegy kerékpárral együtt. Jegyet a hegyállomáson, vagy az interneten lehet vásárolni.

Az utat kora reggel a helyi szolgáltatók használhatják, a nagyközönségnek 9-től nyitják meg. A helyi lifttársaság kétórás menetidővel számol, így az utat 15-kor zárják le, és az utolsó lift 17:15-kor (vasárnaponként 18:15-kor) indul le a hegyről. Az új utat szeptember 17-ig naponta lehet használni, utána már csak a két következő hétvégére nyitják meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.