Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb gleccserpályák nyitnak ki a hétvégén

2008.09.25. Bata Attila

Újabb gleccserpályák nyitnak ki a hétvégén Ugye, hogy lassacskán már kezdődik a szezon? Az előttünk álló hétvégén újabb osztrák és francia gleccsereken indítják be újra a felvonókat és ezzel újabb síterepeken veszi kezdetét a 2008/2009-es szezon. Szombattól a franciák is örülhetnek, hiszen kinyit Tignes, vagyis az első francia síterep.
Piztalon már szeptember 13-án megkezdődött a szezon, jelenleg három lift jár és még csak 20 centiméteres a hó. Várhatóan a hónap végén indítják be a nemrég vásárolt izraeli hóágyúkat, amelyek telepítése még nem fejeződött be, látványuk azonban meglehetősen sokkoló, mintha ufók szálltak volna le a hegyek közé.

Az elmúlt hét óta újra üzemel a Mölltal gleccser is, ahol 50 cm a hó vastagsága. Söldenben jelenleg egy három és fél kilométeres kék pálya és három lift üzemel, de szombattól újabb két pályát és egy újabb liftet állítanak forgalomba. Stubai gleccserén két liftet lehet jelenleg használni, szombattól azonban már itt is beindítanak egy harmadik liftet is. A régebben üzemelő gleccserterepek közé tartozik Hintertux és Kaprun, ahol folyamatos a nyitva tartás. Tuxon kilenc lift jár, és 13 km hosszú pálya síelhető.

Hétvégén, az idei szezonban először, már Kaunertal gleccserén is lehet húzni az íveket, szombattól ugyan kicsit korlátozottan, de elkezdődik a szezon két lift beindításával. Ahogy máshol, itt is átlagosan 10-20 centiméter a hóréteg vastagsága, bízzunk benne, hogy a következő hónap elejére megérkezik egy nagyobb havazás is.

A hétvégén Franciaországban is elkezdődik a síszezon, amely szokás szerint azt jelenti, hogy újra lehet síelni a Tignes feletti gleccser tetején. A Grande-Motte gleccseren is csak korlátozottan járnak majd a liftek, szombattól 20 kilométer hosszú pályaszakaszt készítenek elő a síelőknek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.