Menü ≡

Éjszakánként dolgoznak a hóágyúk Söldenben

2008.09.24. | Szerző: Bata Attila
Éjszakánként dolgoznak a hóágyúk Söldenben Lassan egy hónap múlva a hagyományos söldeni futammal megkezdődik a 2008/2009-es alpesi Világ Kupa sorozat. Jelenleg 15-25 centiméter természetes hó található a lejtőkön, de a szervezők természetesen már megkezdték az előkészületeket, éjszakánként dübörögnek a hóágyúk.
h i r d e t é s

Október 25-én és 26-án kezdődik meg az idei sorozat a férfiak és a hölgyek óriás-műlesikló versenyeivel. Még egy hónap van a versenyekig, és a szervezők szerint egyelőre minden a tervek szerint alakul. A tavalyihoz képest most valamivel kevesebb a természetes hó vastagsága, de szerencsére éjszakánként erősen fagy, és ilyenkor addig mennek a hóágyúk, amíg csak lehet.

A tavalyelőtti enyhe időjárás után tavaly rengeteg hóágyút telepítettek a Rettenbach gleccseren található versenypályára, így jelentősen megnőtt az esélye, hogy a verseny nem marad el, mint az már korábban előfordult. Az elkövetkezendő hónap időjárását nem lehet megjósolni, így a szervezők mostanában annyi havat gyártanak, amennyit csak tudnak. Később az időjárás változásaihoz igazodva használják majd a hóágyúkat.

A verseny egyik érdekessége, hogy ezen a versenyen mutatkozik be először az Atomic új léce, a D2 (angolul Double Decker, németül Doppeldecker). Az egész világ kíváncsi az új lécek teljesítményére, amelyek az Atomic csapat tagjai szerint eddig remekül szerepeltek az edzések alatt. A műlesikló-specialista Benjamin Raich és a lesiklóbajnok Michael Walchhofer egyaránt nagyon elégedett az új lécekkel.

Az új lécet hamarosan bemutatjuk a felszerelés rovatunkban, a versenyzők előkészületeiről pedig a hírekben számolunk be.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »