Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

8-üléses felvonó és mozgólépcsős étterem Söldenben

2008.09.20. Stánicz Balázs

8-üléses felvonó és mozgólépcsős étterem Söldenben Idén nyolcüléses felvonó épül a Giggijochon, a korábbi évekhez hasonlóan fejlesztik a hóágyúrendszert. Sőt, ha még ez nem lenne elég; új étterem is épül a Giggijochon, melyet a teljes kényelem érdekében mozgólépcsőkkel látnak el!
Söldenben minden bizonnyal az idei szezon legnagyobb durranása az új ülőlift. A nyolcüléses felvonó a síterep Giggijoch részén fogja szállítani a vendégeket, méghozzá a korábbi háromüléses helyet, amit véglegesen lebontottak.

Ez óriási fegyvertény, hiszen a régi háromszékes meglehetősen komótosan vitt fel minket a hegyre. Igaz az áprilisi napsütésben ez még talán kellemesnek is mondható volt, azonban a tél kellős közepén, különösen, hogy ha egy komolyabb hóvihart fogtunk ki, már többször is meggondoltuk, hogy válasszuk-e ezt a liftet. A nyolcülésessel azonban megszűnik ez a probléma, hiszen az időjárás viszontagságai ellen védő lehajtható plexivel látják el, azaz „buborékos” lesz. A buborék ráadásul a Doppelmayr cég idei újítása keretében narancssárga színt kap, hasonlóan a kreischbergi és a stuhlecki társaihoz. Állítólag így ködös, felhős időben is sokkalta jobban lehet látni majd a tájat a buborék belsejéből szemlélve, hasonlóan a narancssárga színű síszemüvegekhez, amiket szintén rossz látási viszonyokra találtak ki.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg - bár nem szeretnék ünneprontó lenni - , hogy az ADAC korábbi tanulmánya szerint ködben a narancsszínnel se megyünk sokra. Majd meglátjuk, hiszen, ha Söldenbe nem is jutunk el, de a közelebbi síterepeken tesztelhetjük a cég újítását, avagy milyen is a Világ narancssárgában. A kígyózó sorok is a múlté, hiszen a nyolcüléses óránként, akár 3700 téli sportolót is képes szállítani.

Új felvonó nem épülhet új étterem nélkül, legalábbis Söldenben. A Giggijochon egy új éttermet hoznak létre Wirtshaus Giggijoch néven, ahol kizárólag az osztrák konyha remekműveit kóstolhatjuk meg. A korábbi önkiszolgáló étterem megmarad, azonban ezt teljesen új formába öntik. Helyet kap egy jégbár és színpad is, amiket a teljes kényelem érdekében mozgólépcsők kötnek össze egymással.

Ezen kívül pályakorrekciókat végeznek és az utóbbi évekhez hasonlóan az idén is bővítik a hóágyúrendszert. Természetesen továbbra is a Technoalpin cégtől rendelték meg a hókészítő masinákat, amik világszerte bizonyítottak már.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.