Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szeptemberben nyithatnak a gleccserek Ausztriában

2012.09.05. Bata Attila

Szeptemberben nyithatnak a gleccserek Ausztriában Szeptember hagyományosan a gleccserek újranyitásának a hónapja Ausztriában. Bár számos gleccser közétett konkrét dátumot a nyitással kapcsolatban, ez sokkal inkább múlik az időjáráson, mint a szándékon. Jelenleg csak Hintertux üzemel, a többieknek egy nagy havazásig kell még várniuk.
A múlt heti havazás a gleccsereken látványnak nagyon jó volt, de tartósnak nem bizonyult, hiszen utána ismét enyhe időszak következett. A magasabb osztrák gleccsereken 40-50 cm friss hó hullott, talán csak Dachstein maradt ki a nagyobb szórásból, de itt is esett egy kevés.

A viszonyokat jól érzékelteti, hogy a 3105 méteren található salzburgi Sonnblicken 40 cm friss hó esett, amely a következő három napban már teljesen el is olvadt. Az említett Dachstein-gleccseren csak 13 cm hullott, de az a következő napon már el is olvadt. A jelenleg egyetlen üzemelő osztrák gleccseren Hintertuxon is hullott 45-50 cm hó, de bizony már ez sem látszik meg a pályákon.

Az osztrák gleccsereken elég kevés a hó mostanában, az újranyitáshoz kellene egy ismételt nagy havazás, amelynek a lehetősége mindig benne van a kiszámíthatatlan szeptemberi időjárásban. A liftek számos helyen jelenleg is üzemelnek, de ezek inkább bakancsos turistákat szállítanak.

Kitzsteinhorn a múlt hétvégén
Kitzsteinhorn a múlt hétvégén
Tervezett időpontok természetesen vannak. Kaprun-Kitzsteinhorn például szeptember közepét ígéri jelenleg. Mölltalon augusztusban kellett leállni a hóhiány miatt, ide is kellene hó bőven az újranyitáshoz. A tiroli gleccserek közül Sölden és Pitztal, amelyek hóágyúval is rendelkeznek, szintén szeptemberi nyitásban gondolkoznak.

Továbbra is figyelemmel kísérjük az osztrák gleccserek állapotát, és azonnal közzétesszük, amint közeledik a nyitás.

KOMMENTEK
Moka 11 | 2012.09.13. 08:34
Tudtátok, hogy az Osztrák Idegenforgalmi Hivatalnál ingyenessen lehet egész Ausztria területéröl szállás prosikat és sí- ill. túra térképeket rendelni? https://www.austria.info/hu/prospek...tusok

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.