Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gloria hatalmas havazást zúdított a spanyol-francia határra

2020.01.22. Bata Attila

A hét eleje óta tombol Spanyolországban a Gloria névre keresztelt vihar. Ami komoly fennakadásokat okoz az ország nagy részén, most nagyon jól jön a hóban eddig nem dúskáló síterepeknek.
Kép: Meteo Tronchón
Kép: Meteo Tronchón
Vasárnap óta minden Gloriáról szól Spanyolországban és úgy tűnik nem túloztak az előrejelzések. Szélvihar, rengeteg csapadék, áradások és a tengerparton messze kicsapó hullámok képeit mutatja a spanyol sajtó. Ahogy ilyenkor lenni szokott ebből legalább a síterepek profitálhatnak.
Az Euronews beszámolója magyarul
Legalább is, hosszútávon. A legtöbb havat a Pireneusokba jósolták és sok síterep-üzemeltető már annyi hóban reménykedik, hogy ezzel az egész szezonban biztosított lesz a hó a pályákon. Csütörtök estig a spanyol oldalon 1,5-2 méter, a francia oldalon pedig 1-1,5 méter friss havat jósolnak a Pireneusok keleti oldalára.
A következő napokban várható havazás mennyisége a Pireneusokban
A következő napokban várható havazás mennyisége a Pireneusokban
A havazás már két napja tart és tegnap estig több síterep is elérte az egyméternyi friss havat. Ennek a hóviharnak persze nemcsak áldásai vannak, hiszen tegnap a hegység spanyol oldalán az ítéletidő miatt öt síterep is zárva tartott.


Természetesen a Pireneusokon kívül is havazik a magasabb régiókban. Az egyik legismertebb spanyol síterepen, az 1996-os alpesi világbajnokság színhelyén, Sierra Nevadán már 25 cm hó hullott, javultak a hóviszonyok és végre meg tudták nyitni legendás fekete pályáikat, ahol az említett versenyt rendezték. A havazásnak köszönhetően számos spanyol síterep, amelyek korábban hóhiány miatt bezárni kényszerültek, már bejelentették az újranyitások közeli időpontját.

Bár Gloria leginkább az Ibériai-félszigeten tombol, de "áldásos" tevékenységéből jutott Szardínia és Korzika szigeteire is, ahol komolyabb havazásokat okozott a magasabb régiókban.
Havazás Korzikán
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.