Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Goldeck: jövőre beindulhatnak a fejlesztések

2008.11.21. Stánicz Balázs

Goldeck: jövőre beindulhatnak a fejlesztések A nyár elején úgy tűnt, hogy már az idei szezonban új felvonókkal utazhatunk Goldeck síterepén. A földtulajdonosok és a síparadicsom azonban nem tudtak egyes kérdésekben dülőre jutni, és ha még ez sem lenne elég; a politika is beleszólt.
Júniusban még úgy tűnt, hogy Goldecken a télen új felvonóknak örülhetünk, már szinte úton voltak a buldózerek és munkások, hogy leszereljék a régi lifteket és helyettük modern felvonókat építsenek, ezzel teljesen átszabva a Spittal felett elterülő karintiai síparadicsom arculatát. A földtulajdonosok és a politika újra beleszólt a fejlesztésekbe és keresztülhúzta Goldeck számításait.

Marcus Kaller üzletvezető a mostani kudarc ellenére optimista: „Jelenleg úgy tűnik, hogy 2009. májusában végre elkezdhetjük a munkálatokat” – nyilatkozta. De nézzük csak meg közelebbről a goldecki fejlesztéseket! A beruházásra 30 milliót szánnának, ebből 20 millió új felvonókra a fennmaradó 10 millió euró egyéb infrastrukturális fejlesztésekre jutna. Az anyagi hátteret Karintia tartománya, a Strabag cég, a környező települések és további szponzorok biztosítanák.

A projekt két-három fázisban valósulna meg. A völgyből új nyolcfős kabinost építenének, ami a jelenlegi régebbi nagykabinos nyomvonala helyett teljesen új pontról közelítené meg a sípályákat. Ugyanis nem Spittal külterületéről indulna ki, hanem Baldramsdorfból. A nyolcfős kabinos két szekcióban jutna fel a csúcsra, tehát egy középállomással látnák el. Szintén egy nyolcfős gondolafelvonót építenének a Seetali részen, továbbá egy hatfős ülőszékest Bärnbissen és egy négyülésest a Seetalnockon.

Így valóban óriásit fejlődne Goldeck, reméljük jövő májusában már minden akadály elhárul és megkezdődhetnek a munkálatok, amellyel az eddig inkább idősebb felvonóiról híres Goldeck a tartomány egyik legmodernebb síközpontjává válhatna.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel Moserhof csillagcsillagcsillagcsillag
A felújított Hotel Moserhof 8 km-re található Goldecktől, és mindössze pár percre a Millstätter Seetől. 51 szobával/lakosztállyal rendelkezik. Parkoló, reggeli, panorámás wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.