Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Goldeck: új hatüléses és ambiciózus tervek

2010.01.10. Stánicz Balázs

Goldeck: új hatüléses és ambiciózus tervek A Spittal városa felett elhelyezkedő karintiai síparadicsom életében elkezdődött valami, az idei szezonra megépült az új hatüléses és a jövőbeni tervek is kecsegtetőek.
Ha Villachban, pontosabban annak közelében van egy viszonylag modernnek számító síterep, nevezetesen Gerlitzen, akkor miért ne valósulhatna ez meg egy kicsit északabbra, nevezetesen a Spittal városa felett elhelyezkedő Goldecken.

Goldeck központi fekvése és az autópályának köszönhetően könnyű és gyors elérhetősége ellenére is valahogy amolyan mostohagyermeknek számított. Míg a déli tartomány többi síközpontjában az utóbbi években egymást érték a fejlesztések, köztük új felvonók, addig itt minden maradt a régiben. Egészen 2009 nyaráig, amikor is buldózerek és munkagépek vonultak a hegyre, hogy elkezdődjön Goldeck újraszabása, aminek keretében először egy hatüléses felvonót építettek.

A Skyliner nevet viselő ülőfelvonó egészen a csúcsig szállítja a síelőket, és része az összesen több mint 30 millió eurót kóstáló projektnek, aminek köszönhetően a Goldeck a következő években, ha fokozatosan is, de teljesen megújul.
Az új hatüléses Goldecken
Az új hatüléses Goldecken
A tervek szerint két nyolcüléses indulna a völgyből, a mostani "Talabfahrt", azaz völgypálya mellől. Talán ez az egyik legfontosabb újítás, hiszen a sípályákhoz jelenleg a város széléről induló nagykabinossal lehet feljutni, ahol nem egyszer 45 percet kényszerülünk sorban állni, mire kabint kapunk.

A következő lépcsőfokban két ülésest építenének, várhatóan négyszemélyeset, bár egyes források a Skylinerhez hasonlóan hatüléses libegőket sem tartanak kizártnak. Az egyik üléses a síterep Seetal részéről (pályatérképen a Goldeck csúcsától balra) szállítaná a téli sportolókat a magasba, míg a másik az Egger Alm lejtőit szolgálná ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel Moserhof csillagcsillagcsillagcsillag
A felújított Hotel Moserhof 8 km-re található Goldecktől, és mindössze pár percre a Millstätter Seetől. 51 szobával/lakosztállyal rendelkezik. Parkoló, reggeli, panorámás wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.