Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Guinness rekord: 193-an egy hegymászó kötélen

2013.09.17. | Szerző: Bata Attila
Nem kell megijedni, senki sem mászott a sziklákon, csupán az osztrák hegyimentők ezzel a Grossglockner csúcsa alatt megtartott szombati rendezvénnyel szerették volna felhívni a közvélemény és amatőr hegymászók figyelmét a biztonságos sportolásra a hegyekben.
„Túlélni és biztonság a hegyekben” volt a jelszava annak a rendezvénynek, amelyet szombaton tartottak a Grossglocker csúcsa alatt található Ködnitzkees gleccseren. A hosszú és relatíve lapos területen egy körülbelül 600 méter hosszú hegymászó kötelet fogva 193-an túráztak egymás mögött a 3000 méteres magasságban.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A kelet-tiroli hegymászók és hegyimentők által szervezett rendezvényhez Ausztria többi tartományából is csatlakoztak az osztrák hegymászók, de a résztvevők között gyerekek is voltak. Az időjárás nem volt a legkedvezőbb, ködben, hidegben és hóban tették meg a szimbolikus lépéseket.

A rendezvények kettős célja volt, egyrészt tudatosítani a biztonságos hegyi sportolást, másrészt bekerülni a Guinness rekordok könyvébe. Ez utóbbi valószínűleg sikerült, hiszen a közjegyző 193 résztvevőt hitelesített.

A képeket az egyik résztvevő, az EXPA cég fényképésze, Hans Groder készítette.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »