Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyarmati Panka junior világbajnok!

2011.04.06. 2011.04.07. Árvay Sándor | frissítve: 2011.04.07.

Gyarmati Panka junior világbajnok! Magyar sikersportág lett a snowboard: az Európa Kupa összetett versenyének megnyerése után az Egerből származó 18 esztendős hódeszkás, Gyarmati Anna aranyérmet szerzett a hódeszkások ifjúsági világbajnokságán. A 17 éves Szigeti Viktor, ugyancsak slopestyle kategóriában a döntő 12. helyén végzett.
A két fiatal kvótát szerzett Magyarország számára a jövő évi első ifjúsági téli olimpiára, Innsbruckba.

A téli sportok oktatására specializálódott schladmingi Skihandelsschule közgazdasági szakközépiskola két magyar diákja nagyszerűen zárta a szezont, igazolva az immár második esztendeje tartó ausztriai tanulmányok hasznosságát. Ebben az idényben mindketten sok szép sikert értek el a nemzetközi porondon, Európa Kupa futamokon vettek részt, majd a szlovákiai Jasnán Panka megnyerte az összetett Európa Kupát, Viktor pedig big air kategóriában második, a slopestyle viadalon pedig harmadik lett.

Az olasz-svájci határ közelében, a Milánótól 150 kilométerre levő Valmalenco-Chiesa lombard üdülőfalu csodálatos síterepén rendezett korosztályos világbajnokságán ők képviselhették hazánkat. Szigeti az egy hete rendezett szlovákiai EK-viadalon medencecsont-sérülést szenvedett, így az itáliai vébé előtt abban bízott, hogy a fájdalom nem hátráltatja nagyon a jó szereplésben, Gyarmati viszont titkos éremesélyesnek számított, de azt talán ő sem remélte, hogy megszerzi a sportág első magyar világbajnoki aranyérmét.
Gyarmati Anna - aranyérem
Gyarmati Anna - aranyérem
Panka szenzációs produkcióval lepte meg a közönséget és a zsűrit. Azt már a korábbi versenyein is tapasztalhatták a nézők, hogy hátra-szaltója egyre tökéletesebb, ám a vébére is tartogatott a tarsolyában egy két meglepetés trükköt. Végül ő kapta a legmagasabb pontszámot (25.1), ennek köszönthetően az összesített pontokból is a 18 esztendős magyar hódeszkásnak jutott a legtöbb (360 pont). Az ezüstérmet a finn Enne (24,7 és 288), a bronzot az amerikai Shorr szerezte meg (22.9 és 216) a 15 nemzet 32 versenyzőjét felsorakoztató elitmezőnyben. A világbajnokság után még egy rangos fellépés vár a magyar hódeszkás hölgyre: következik a sportág utánpótlás világfesztiválja, a World Rookie Finals, melyen Panka szabadkártyásként indulhat, köszönhetően a januári World Rookie Fest küzdelmein szerzett győzelmének.

A valmalencói junior vébén a fiúk mezőnyében 26 ország 74 snowboardosa mutatta be slopestyle-trükkjeit. A 16-os döntőben Szigeti Viktor a 12. helyet szerezte meg (15,1 és 88 pont). Ebben a kategóriában az osztrák Clemens Schattschneider diadalmaskodott (26,2 és 400), megelőzve a szlovén Ravnjakot (24.4 és 320), illetve a svájcit Scherrert (23,2 és 240).

A félcső-kategóriában a lányoknál a japánok domináltak: Haruna Matsumoto és Hikaru Ohe osztozott az első két helyen, a francia Thovex lett a bronzérmes. A fiúknál a japán Taku Hiraoka nyert az amerikai Gold és a japán Nedefuji előtt.

A női parallel óriás műlesiklásban és a műlesiklásban a svájci Julie Zogg két aranyat gyűjtött be a 15th FIS Snowboard Junior World Championships küzdelmein. A fiúknál az orosz Dimitrij Bazanov, illetve az osztrák Lukas Mathies sikerével zárult a vébé.
KOMMENTEK
illeskese | 2011.04.06. 15:37
Gratuláció nekik!
Bukfenc | 2011.04.08. 18:05
Na ez a NemSemmi!!
Remélem a Szőlős tesók is eljutnak ide!!
Bélapó | 2011.04.13. 06:39
!!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.