Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Halálos lavinabalesetek az Alpokban

2005.01.24.
Halálos lavinabalesetek az Alpokban A hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó miatt számos emberéletet követelő lavinabaleset történt az utóbbi napokban ausztriai és svájci síterepeken.
h i r d e t é s
Sankt Antonban két kanadai és egy amerikai síelő halt meg egy lavinában, két síelőt holtan tudtak csak kiásni, a másik két síelőt pedig élve ásták ki, de egyikük a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A harmadik eltűnt síelő keresését átmenetileg felfüggesztették.

A Montafonban lévő Gargellen sícentrumban öt snowboardost sodort el a lavina, amikor letértek a jelölt, biztosított pályáról a tiltás és a fokozott lavinaveszélyt jelző táblák ellenére és egy meredek hegyoldalon próbáltak meg lesiklani. A snowboardosok maguk váltották ki a lavinát, melynek során egy 700 méter széles szakaszon indult meg a hótömeg. Az öt ember közül négyet kisebb-nagyobb sérülésekkel szállítottak kórházba, az ötödik társukat már csak holtan sikerült kiásni a hó alól.

Tirol és Salzburg tartományokban a kisebb-nagyobb lavinák miatt számos további, nem halálos baleset is történt. Vasárnap a Kitzbühel térségében lévő Pengelsteinen ért baleset egy síelőt, amikor a jelölt pályára szakadt rá a felette lévő hegyoldalról a lavina. A szerencsétlenül járt sportolót sikerült élve kimenteni.

Hochfügenben mentőhelikopter bevetésével mentettek ki két lavinabalesetet szenvedett síelőt, miután a baleset helyszínére újabb lavina zúdult.

A hegyimentő értetlenül áll azelőtt, hogy vajon a sorozatos lavinaveszélyre felhívó figyelmeztetések és a tiltó táblák, jelzések ellenére miért hagyja el ilyen sok sportoló a kijelölt pályaszakaszokat.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »