Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos lavinabalesetek az Alpokban

2005.01.24.

Halálos lavinabalesetek az Alpokban A hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó miatt számos emberéletet követelő lavinabaleset történt az utóbbi napokban ausztriai és svájci síterepeken.
Sankt Antonban két kanadai és egy amerikai síelő halt meg egy lavinában, két síelőt holtan tudtak csak kiásni, a másik két síelőt pedig élve ásták ki, de egyikük a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A harmadik eltűnt síelő keresését átmenetileg felfüggesztették.

A Montafonban lévő Gargellen sícentrumban öt snowboardost sodort el a lavina, amikor letértek a jelölt, biztosított pályáról a tiltás és a fokozott lavinaveszélyt jelző táblák ellenére és egy meredek hegyoldalon próbáltak meg lesiklani. A snowboardosok maguk váltották ki a lavinát, melynek során egy 700 méter széles szakaszon indult meg a hótömeg. Az öt ember közül négyet kisebb-nagyobb sérülésekkel szállítottak kórházba, az ötödik társukat már csak holtan sikerült kiásni a hó alól.

Tirol és Salzburg tartományokban a kisebb-nagyobb lavinák miatt számos további, nem halálos baleset is történt. Vasárnap a Kitzbühel térségében lévő Pengelsteinen ért baleset egy síelőt, amikor a jelölt pályára szakadt rá a felette lévő hegyoldalról a lavina. A szerencsétlenül járt sportolót sikerült élve kimenteni.

Hochfügenben mentőhelikopter bevetésével mentettek ki két lavinabalesetet szenvedett síelőt, miután a baleset helyszínére újabb lavina zúdult.

A hegyimentő értetlenül áll azelőtt, hogy vajon a sorozatos lavinaveszélyre felhívó figyelmeztetések és a tiltó táblák, jelzések ellenére miért hagyja el ilyen sok sportoló a kijelölt pályaszakaszokat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.