Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos, ötvenméteres zuhanás Zermatt szikláin

2012.12.21. Bata Attila

Halálos, ötvenméteres zuhanás Zermatt szikláin Szörnyű tragédia történt szerdán a svájci Klein Matterhorn (Zermatt) síterepén, ahol egy svájci állampolgár a mélybe zuhant, miután letért a jelzett pályáról. A rendőrség jelentése szerint az ötvenméteres zuhanást nem lehetett túlélni.
Szerdán délután 13:00 környékén következett be a végzetes baleset. Egy 57 éves svájci állampolgár egy négyfős csoportban síelt, két barátjával és egy hegyivezetővel együtt a síterep jelzett és karbantartott pályáin.

Illusztráció ( Kantonspolizei Wallis, www.blick.ch)
Illusztráció ( Kantonspolizei Wallis, www.blick.ch)
Wallis kanton rövid rendőrségi közleményéből csak annyit lehet tudni, hogy a későbbi áldozat letért a pályáról, majd az egyik letörésnél az ötven méteres mélybe zuhant és a helyszínen életét vesztette. A rendőrség megkezdte a vizsgálatokat, még nem tisztázott, hogy milyen körülmények között került a Theodulbach jelzett pályáról a szikla szélére.
KOMMENTEK
Kálóczy Péter | 2012.12.26. 20:38
Én nem is értem hogy keveredett oda. Rendszeresen járok erre a síterepre, az ábrán jelzett rész igen nagyon messze van a jelzett pályától, ráadásul olyan irányban ahol látványosan nem igazán lehet síelni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.