Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vigyázzunk a pályákon! Halálos balesetek is történtek

2015.12.28. 2015.12.30. Bata Attila | frissítve: 2015.12.30.

Megkezdődött az ünnepi főszezon az Alpok pályáin és ezzel együtt jelentősen megnőtt a balesetek száma is. Az elkövetkező napokban még többen érkeznek majd az Alpok pályáira, ahol a szokásos tömegnek kell majd osztoznia a szokásosnál kevesebb pályákon.
Tegnap Saalbachban egy 21 éves német fiatal vesztette életét, amikor letért a Kohlmais pályáról és a fáknak vágódott. Bukósisakot és gerincvédőt viselt, de ezek sem tudták megmenteni az életét. Azonnal meghalt a helyszínen, már a mentők sem tudtak semmit sem tenni. Egy héttel korábban ugyanezen a síterepen, ugyanezen a pályán, egy 71 éves német síelő bukott. Senki nem ütközött vele, de olyan szerencsétlenül esett, hogy kórházba szállítás után belehalt a fejsérüléseibe. Bukósisakot ő is viselt.

A főszezon kezdetével egyre több a baleset. A hétvégén Obertauernben 25 óra alatt 3 komoly sérülés történt. Csak az osztrák sajtóban naponta 5-10 komoly síbalesetről érkezik hír, az ország minden részéből. Hasonló a helyzet a többi országban is. Az is aggasztó, hogy rengeteg a cserbenhagyásos baleset, amikor a baleset egyik résztvevője azonnal elmenekül a színhelyről.

A hegyimentők szerint a balesetek jellemzője, hogy a síelők a képességeikhez vagy a körülményekhez képest síelnek túl gyorsan vagy választják meg rosszul az útvonalat. Amit lehet, tegyünk meg magunk és a többi síelő és snowboardos biztonsága érdekében!

Tanuld meg a Sí KRESZT - a síelés 10 alapszabályát biztonságod érdekében!
KOMMENTEK
osvald | 2015.12.28. 09:22
Kevesebb pálya van nyitva, ráadásul jegesek, buckásodnak hamar. Csodát tesznek a hómesterek, de tavasz van hetek óta. Volt hogy 15 fok és szikrázó napsütés volt 2000 méter felett.
pszabo | 2015.12.29. 20:32
Bizony! Tegnap pl 15 fok volt itt is, a 3Volgyben. Gyonyoru napsutes, de gyakorlatilag egy huvos koranyari vagy oszi nap! Sok helyen jegesek a palyak, megolvadnak, lefagynak. Rengeteg tepsit lattunk, egy ido utan nem is szamoltuk, hanyadikat huzzak le a volgybe.... :(
Bélapó | 2015.12.30. 19:49
"Az is aggasztó, hogy rengeteg a cserbenhagyásos baleset, amikor a baleset egyik résztvevője azonnal elmenekül a színhelyről." Ez azért van, mert komoly kártérítésre számíthat (több millió Ft-nek megfelelő Euro) ha kikiáltják hibásnak és sajnos ez többnyire csak az ügyvédeken múlik!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.