Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan síelni lehet a dán szemétégető tetején

2019.02.25. Bata Attila

Lassan nyolc év telt el azóta, hogy a meglepő ötletből tervek lettek, valamint a terveket jóváhagyták Dániában. Egy hatalmas szemétégető tetejére mesterséges borítású sípályákat építenek, ahol akkor is lehet síelni, miközben teljes erővel égetik a síelők alatt a szemetet.
A sípálya még nincs teljesen kész
A sípálya még nincs teljesen kész
Nagyjából nyolc éve írtunk először a koppenhágai tervekről. Egy régi szemétégető helyén egy új építését tervezték, amelynek az érdekességét az adta, hogy a teteje, az oldala és a környéke egyfajta szabadidő központként fog működni.

Időközben pénzügyi és egyéb nehézségek miatt késett a 2016-ra tervezett projekt, de úgy néz ki, hogy idén már lehet síelni a hulladék-feldolgozó tetején. A szemétégető tavaly már elkészült, és lassan a körülötte tervezett szabadidős építményeket is átadják.
A szemétégetőnél összesen három sípályát (kék, piros és fekete jelzésűek) építenek, műanyag borítással (Neveplast), összesen 600 méter hosszban. Síléccel a szemétégető tetejéről az épület aljához lehet jutni.

A sípályák mellett a környéket parkosítják, fákat ültetnek. Az épület egyik oldalában pedig a falmászókat várják, hiszen a 85 méter magas épület az ország legmagasabb mászófalát kínálja majd az érdeklődőknek.

Síelés decemberben 2 cm havon
A sípálya alsó része, csak kb. 300 méter, készült el egyelőre. Az üzemeltetők meghívták a főváros síklubjait, hogy teszteljék a sípályát. Ugyanígy előzetes jelentkezés után fogadtak kb. 1500 hobbisíelőt, akik kipróbálhatták és elmondhatták véleményüket a pályáról.

A pályák megépítésének befejezésére és az átadásra még egy kicsit várni kell, a mostani tervek szerint valamikor késő tavaszig. Nyitás után egy háromórás síelés a felnőtteknek 47 euróba, a gyerekeknek 33 euróba kerül az előzetes hírek szerint. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.