Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Három év szünet után visszatér a legendás síverseny

2022.04.20. | Szerző: sielok.hu
Szombaton újra megrendezik a Weisse Rausch (Fehér Mámor) nevű különleges versenyt St. Anton síterepén, immár 23. alkalommal. Az előzőt még 2019-ben rendezték, a járványhelyzet miatt a tavalyi és a tavalyelőtti rendezvény elmaradt.
A 2019-es rajt
h i r d e t é s
Április 23-án, miután leállítják a sílifteket, magasra hág az izgalom a síterepen, hiszen a versenyzők már gyülekeznek a kb. 2750 méteres magasságban található rajtnál. A start, ahogy a videóban is látszik egy hosszú vonal a hegyoldalban, ahol szépen felsorakozik az indulók első csoportja.
Az idei verseny beharangozója
A versenyen összesen 550-en indulhatnak, a nagyobb torlódások elkerülése miatt a részvevőket három csoportban indítják, bizonyos időközönként egymás után. Mivel nincs egyéni időmérés, így valószínűleg az öt órakor rajtoló első csoportból kerül ki a győztes.

A verseny eleje lesiklással indul, majd egy rövidebb szakaszon a versenyzőknek kezükbe kell venniük síléceiket, snowboardjukat, hiszen következik egy rövid emelkedő, amelyet futva tesznek meg. Sokak szerint ez egy fontos szakasz, itt nem szabad túl sok időt veszíteni. Utána már elvileg lesiklás jön, de gyakorlatilag akadálypályává alakították ennek a szakasznak a részeit a rendezők. Egy szűk helyen annyi havat hordtak össze tavaly, hogy le kellett itt is csatolni, és átmászni a hódombokon.
Összefoglaló a 2019-es versenyről
A versenyzők 9 kilométernyi táv és 1346 méternyi szintkülönbség után érkeznek meg a faluban található célba. Átlagos esetben ez 9-10 percet igényel a legjobbaktól, az eddigi rekordot 2011-ben állították fel 8 perc 15 másodperces idővel.

Akik kíváncsiak a versenyre az idén élő közvetítésben követhetik a fejleményeket a síterep honlapján. A közvetítés már 16 órától elkezdődik, interjúkkal és egyéb érdekességekkel.
2022.04.25. 15:36:56 Trailrider
Csákníííz dáááunhill!
2022.04.28. 07:51:55 tothlevente
Ez is ott van azon a bizonyos listán. Ahogy magunkat ismerem, hamarosan... ;)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »