Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás, hihetetlen képek Olaszországból

2019.11.15. Bata Attila

Nagyon havas képeket minden szezonban láthatunk, de ne felejtsük el, hogy még csak november közepénél járunk. Ebben az időszakban nem gyakori az ilyen nagy havazás az olasz hegyekben.
Prato Nevoso síterepe tegnap
Prato Nevoso síterepe tegnap
Sűrűn havazott az olasz hegyekben az elmúlt 24-36 órában, és komoly mennyiségű havat is kaptak az Olasz-Alpok hegyei és a völgyekben megbúvó települések is.

Elég változatosan alakult a hideg levegő és a déli nedves légtömegek találkozása. A havazás a nyugati részről indult és terjedt át a keleti oldalra. Volt olyan dél-tiroli völgy, ahol már 500 méteren havazott, és ugyanabban az időben egy kb. 30 kilométerrel keletebbre található völgyben még 1700 méter magasan alakult a hóhatár.

Péntek reggel és délután érkezett a havazás nagy része. Nagy általánosságban az látszik, hogy 1200 méteres magasságban kb. 40-50 cm, 1500 méteren 60-80 cm, 2000 méter felett méternyi hó esett. A helyi meteorológiai intézet szerint évek óta nem mértek november közepén 140 centiméteres hóvastagságot a dél-tiroli hegyekben. Néhány ismertebb síterepen és környékén kb. egy méter hó hullott, mint pl. Tonale, Solda, Madonna di Campiglio vagy Cervina.

A havazás természetesen rengeteg gondot is okoz a mindennapokban. A péntek 18:38-kor kiadott közlemény szerint Dél-Tirolban szinte az összes mellékutat lezárták, és 7600 fogyasztó maradt áram nélkül. A hegyekben a hó súlya alatt sorra dőlnek ki a fák, amelyek megbénítják a forgalmat az utakon és megrongálják a villamos vezetékeket az utak mentén.
Formazza (Piemont, 1280 m) és San Domenico: egy méternél is több hó esett
Livigno
Madonna di Campiglio
Solda
Solda
San Domenico a síterepen
San Domenico a síterepen
San Domenico a falu központjában, az egyik lifthez közel
San Domenico a falu központjában, az egyik lifthez közel
Kisebb lavina Tonale környékén
Kisebb lavina Tonale környékén
Az utolsó kép tegnap a Presena-gleccser környékén készült, ahol múlt héten megkezdték a szezont, de ezen a hétvégén a hatalmas havazás miatt zárva tartanak. A Tonale és Vermiglio közötti útra lavina zúdult. Egy síoktató még időben meg tudott állni az autójával. Miután szerencsésen megúszta és kiszállt az autójából, a fenti képet készítette.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.