Menü ≡

Madonna di Campiglio: szezonkezdet rekordvastag havon

2019.11.17. | Szerző: Bata Attila
Az olasz síterep szombaton megkezdte a szezont. Senki sem emlékszik arra, hogy valaha 121 cm vastagon állt a hó a pályán, a szezon első napján novemberben.
h i r d e t é s
Változatos időjárási körülmények között kezdte meg a síszezont a Dolomitok síterepe. Néha azért kisütött a Nap is, a képek is akkor készültek.

Az elmúlt napok hatalmas havazásainak köszönhetően 121 cm vastagon állt a hó a Grostè részen. A nyitás előtti napon a síterep tetején 75 cm, a település központjában pedig 60 cm hó hullott. A 2250 méteres található meteorológiai állomás adatai szerint ebben a szezonban eddig összesen 207 centiméter hullott, amely egyrészt nagyon jó eredmény, másrészt a nagy havazásoknak távolról sincs vége.
Az első napon
Nagyon úgy tűnik, hogy a szezon idén nagyszerű hóviszonyokkal indul. De nemcsak itt, hanem a Dolomitok többi síterepén is. Végül is, a Déli-Alpok szinte bármelyik régióját is említhetnék a hóban szintén gazdag Pireneusokkal együtt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Madonnán az első napon 12 kilométernyi pályát nyitottak meg és az üzemeltetők szerint 1400 bérletest fogadtak. Az első napon az 1650 és 2500 méter közötti területet készítették elő. A következő hétvégére újabb pályákat és lifteket nyitnak meg a Spinale hegyoldalban a nagyközönség előtt.
A tervek szerint december 5-től lehet átsíelni a szomszédos Pinzolo és Folgarida-Marilleva pályáira.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »