Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy havazás: fa dőlt a síliftre, kiesett a kabin utasa

2019.11.18. Bata Attila

Hihetetlenül szerencsés baleset történt vasárnap reggel az olasz Madonna di Campiglio síterepén. Egy 14 éves fiú zuhant ki a kabinos liftből, és sérülések nélkül megúszta a kalandot.
A lift kabinja a nyitás előtti nagy havazásban
A lift kabinja a nyitás előtti nagy havazásban
Ahogy megírtuk, szombaton rekormennyiségű hóval a pályákon kezdte meg az idei szezont az olasz síterep. A szezonkezdet rövid ideig tartott, hiszen vasárnap reggel már bezártak egy sajnálatos, de szerencsés kimenetelű baleset miatt.

Az utóbbi napok hatalmas havazásai után a fákat jelentős mennyiségű hó borítja. Szinte óránként jelennek meg olyan képek, hogy a fák kidőlnek a hó súlya alatt és eltorlaszolják az országutakat vagy rádőlnek a villanyvezetékekre és megszakad az áramszolgáltatás.

Ezúttal a hóval borított fa a sílift nyomvonalára dőlt. A kb. 20 méteres fa rádőlt a sílift drótkötelére, amely azonnal durva mozgásba jött, fel-alá lóbálva a szomszédos két kabint. Az egyik kabinban, az egyik fiú mellett kitört az ablak, azon kiesett a 14 éves síelő és kb. 5 méter magasságból a földre zuhant.

Nagy szerencséjére az utóbbi napokban nagy havazás érte a hegyoldalt, így a puha és vastag hótakaró annyira tompította a becsapódást, hogy a fiú saját lábán tudott elmenni az orvosi vizsgálatra, amelyet a biztonság kedvéért természetesen elvégeztek. Hasonlóan megvizsgáltak további hat fiatalt, akik kellemetlenül össze-vissza rázkódhattak a kabinokban, de senkinek sem esett komoly baja.

A lifttársaság a baleset után korrektül intézkedett. Az utasokat lassított sebességgel lehozták, a liftet leállították, a síterepet reggel 10 körül bezárták és mindenkinek visszafizették a bérlet árát.

Legközelebb a november 23-i hétvégére tervezik a nyitást.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.