Menü ≡

Val Gardena: fa zuhant a liftre, 185 síelőt mentettek ki

2015.03.06. | Szerző: Bata Attila
Ítéletidő tombolt tegnap Olaszországban, a szél okozott komoly baleseteket. Val Gardena síterepén egy 40 méter magas fát csavart ki a szél gyökerestül, amely a mellette üzemelő kabinos lift drótkötelére zuhant. A liftet le kellett állítani, közel 200 embert mentettek ki a föld felett lebegő kabinokból.
h i r d e t é s
Rengeteg tragédiát okozott tegnap az időjárás Olaszországban. Toszkánában egy szikla gördült le az országútra és talált el egy autót, amelynek a sofőrje belehalt a sérülésbe. Urbino településen egy 41 éves nő szállt le a buszról, majd agyonütötte egy fa, amelyet a szél csavart ki.

Szintén egy viharban kidőlt fa okozott gondot a dél-tiroli Val Gardena síterepén. Egy 40 méter magas fa dőlt rá az egyik kabinos lift drótkötelére. A fa két oszlop közé zuhant be, nem sokon múlt, hogy kabint nem talált el, de a drótkötelet kisodorta a sínből. A közeli kabinok lesüllyedtek a föld felé, de nem zuhantak a földre. A liftet azonnal megállították, az első hírek szerint közel 200 utast hoztak le a hegyimentők, a mai hírek már 185 utasról szólnak.

A balesetben senki sem sérült meg. A hegyimentőket helikopterrel vitték a kabinok tetejére, ahonnan segítettek leereszkedni az utasoknak. Számos videó készült a tegnapi mentésről.

2015.03.06. 14:47:08 antikvárius
Ügyes mentés! Azért nem bánom, hogy a múlt héten szélcsend volt... :-)
2015.03.07. 23:46:33 Klóci
Hmmm....Az eset előtt 1 órával mentünk fel a kabinnal!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »