Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val Gardena: fa zuhant a liftre, 185 síelőt mentettek ki

2015.03.06. Bata Attila

Ítéletidő tombolt tegnap Olaszországban, a szél okozott komoly baleseteket. Val Gardena síterepén egy 40 méter magas fát csavart ki a szél gyökerestül, amely a mellette üzemelő kabinos lift drótkötelére zuhant. A liftet le kellett állítani, közel 200 embert mentettek ki a föld felett lebegő kabinokból.
Rengeteg tragédiát okozott tegnap az időjárás Olaszországban. Toszkánában egy szikla gördült le az országútra és talált el egy autót, amelynek a sofőrje belehalt a sérülésbe. Urbino településen egy 41 éves nő szállt le a buszról, majd agyonütötte egy fa, amelyet a szél csavart ki.

Szintén egy viharban kidőlt fa okozott gondot a dél-tiroli Val Gardena síterepén. Egy 40 méter magas fa dőlt rá az egyik kabinos lift drótkötelére. A fa két oszlop közé zuhant be, nem sokon múlt, hogy kabint nem talált el, de a drótkötelet kisodorta a sínből. A közeli kabinok lesüllyedtek a föld felé, de nem zuhantak a földre. A liftet azonnal megállították, az első hírek szerint közel 200 utast hoztak le a hegyimentők, a mai hírek már 185 utasról szólnak.

A balesetben senki sem sérült meg. A hegyimentőket helikopterrel vitték a kabinok tetejére, ahonnan segítettek leereszkedni az utasoknak. Számos videó készült a tegnapi mentésről.





KOMMENTEK
antikvárius | 2015.03.06. 14:47
Ügyes mentés! Azért nem bánom, hogy a múlt héten szélcsend volt... :-)
Klóci | 2015.03.07. 23:46
Hmmm....Az eset előtt 1 órával mentünk fel a kabinnal!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Cesa Vedla apartmanok
A Cesa Vedla apartmanok egy kis faluban, Bullaban találhatóak, kb. 5 km-re Val Gardena legközelebbi, 1-es jelölésű kabinos felvonójától. A házban két, alpesi stílusban, de modernül felszerelt apartman található, melyek akár egybe is nyithatóak! Vezeték nélküli internet, parkolás, és háziállat is vihető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.