Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazást kapott néhány olasz síterep

2016.12.20. Bata Attila

Ma délutánig közel 80 centiméter hó hullott le az olaszországi Piemonte tartomány déli részén található hegyekben. A havazás hétfőn kezdődött az alacsonyabb régiókban, majd kedden is folytatódott, de már csak a magasabban fekvő helyeken. Szerda reggelig további 20-30 cm hó várható.
Prato Nevoso Ski / Facebook
Prato Nevoso Ski / Facebook
Úgy tűnik, hogy a jóslatok ezúttal beváltak és az ígért nagy havazás megérkezett Olaszország nyugati részére, főleg a Piemonte (magyarul Piemont) régióba. A tartomány déli részén (Liguria) található 2200 méter magas Tengeri-Alpok (Alpi Marittime) síterepei hatalmas havazást kaptak, az itt található meteorológiai mérőállomások 80 cm friss havat rögzítettek kedd délutánig.

Limone Riserva Bianca
A havazásra narancsszínű figyelmeztetést adtak ki hétfő estére. Ez kellett is, mert már 200-300 méter magasan is havazott, gondokat okozva az utakon. Később a hóhatár megemelkedett 1000 méter fölé, az alacsonyabb részeken a havazást eső váltotta fel. 1500 méter alatt inkább nedves hó hullott, szárazabb havat csak a magasabb régiók kaptak.

Az északabbra található Aosta-völgyben is havazott, igaz ide már valamivel kevesebb jutott, de az itt található síterepek is gazdagabbak lettek 15-40 cm friss hóval.

Webkamera kedd délután a település központjában
Webkamera kedd délután a település központjában
Mivel itt már közel a francia és a svájci határ is, a havazás áthúzódott a közeli dél-svájci és dél-francia hegyekre is. Mindkét helyen 20-40 centiméter friss havat mértek a hegyekben.

Artesina MondolèSki
Artesina MondolèSki
Holnap reggelig az olasz régiókban további 20-30 cm, a határ francia és svájci oldalain 5-10 cm további hó várható. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.