Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas hó esett a chilei síterepeken

2014.08.28. Stánicz Balázs

Holle Anyó Chilében is felébredt az álmából és két hét után alaposan megrázta a dunyháit az Andok egyes részei felett. Ennek eredményeként itt-ott méteres friss porhó hullott, gyakorlatilag 1-2 nap leforgása alatt.
Chile síterepei az ország nagy észak-déli kiterjedése miatt hatalmas területen szóródnak el, sokszor 1000 km is van két síközpont közt. A mostani havazás az ún. központi sírégiót érintette, azaz a fővárostól 1-2 órányira fekvő síparadicsomokat. A legtöbb hó minden bizonnyal Valle Nevadoban esett, közel méteres, de nem panaszkodhatnak a szomszédos sípályák, azaz La Parva és El Colorado sem. Az európai és amerikai lesiklócsapatok kedvenc edzőhelyén, Portilloban is esett „némi hó”. S bár nem tartozik a központi sírégióhoz, de Nevados de Chillan síparadicsomban is sok-sok friss hónak örülhettek a vendégek. Érdekesség, hogy az Andok túloldalán elterülő argentin sípályák szinte semmit sem kaptak a mostani égi áldásból. A chilei síterepeken jellemzően október elejéig tart a síszezon, leghíresebb közülük talán Valle Nevado, amit előszeretettel látogat a chilei és a brazil elit, de jó néhányan megfordulnak az Egyesült Államokból is.

A síparadicsom különlegessége a nagy magasság (3700 méter) mellett a magasan, egészen pontosan 3000 méteren fekvő szállodák és apartmanházak.

Portillo a napokban, ott lennél ?
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.