Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazással búcsúzik a nyár Ausztriában

2012.09.01. Stánicz Balázs

Havazással búcsúzik a nyár Ausztriában Havazással búcsúzott az augusztus és egyben a nyár utolsó napja az osztrák Alpokban. A péntekre virradóra érkezett hidegfront fehér ruhába öltöztette a magasabb hegyeket, a hirtelen jött havazásból elsősorban a gleccserek profitáltak.
Pénteken sokakat meglepett a havazás, ott ahol egy napja még szinte nyárias idő honolt kabátot kellett húzni és hóesésben „taposni”. Átmenetileg több magasabban fekvő hegyi utat lezártak, így a Grossglockner felé vezető panoráma útvonalat is. Mától már járható, igaz téli gumi vagy hólánc használata ajánlatos.

Tegnap még az A10-es autópályán, közvetlen a Tauern alagút előtt is esett a hó, igaz meg nem maradt. Helyenként 1300 méter alá is lehavazott, bár jellemzően 1600-2000 méter magasságban mozgott a hóhatár Vorarlberg, Tirol, Salzburg és Stájerország nyugati hegyeiben.

A hidegfrontból elsősorban az osztrák gleccserek profitáltak; Hintertuxon és Kaprunban egyaránt 40 cm friss hó esett. Hideg volt a völgyekben is; Bad Gasteinben tegnap este a nulla fokot közelítette a hőmérő higanyszála. Napközben sem volt meleg a nyugati osztrák tartományokban, a tiroli fővárosban, Innsbruckban 8 fokot mértek, míg Magyarország nagy részén 30 fokok röpködtek.

Mára lassan elhagyja az osztrák hegyeket a ciklon, így érdemes lesz a webkamerákat fürkészni, sok ismert síterep fehér ruhát öltött. Vasárnaptól újra kiderül, a következő csapadékzóna a hét közepén érheti el az alpesi országot, igaz havazni már „csak” a gleccsereken fog.
KOMMENTEK
szabolcsij | 2012.09.01. 13:38
De jó nekik!
Petho Ildiko | 2012.09.04. 13:15
Istenem... végre kicsi hó...FORRÓ ÉGETŐ NYÁR után ... sízni akarok...sízni akarok...
Szekely Szilard | 2012.09.04. 16:02
Remeljuk nem az fog tortenni, hogy most havazik, aztan majd december es januarban olvad...
osvald | 2012.09.04. 20:12
Reméljük! Már tűkön ülök,alig várom a napot amikor irány az M1-es autópálya!
osvald | 2012.09.04. 20:12
Vagy az M7.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.