Menü ≡

Ausztria: havazással köszöntött be az ősz

2020.09.01. | Szerző: Stani
Friss havat hozott az ősz első napja a magasabb osztrák hegyekben. Átlagosan 10-20 cm hó esett az osztrák gleccsereken. Az elkövetkezendő napokban is várhatók kisebb havazások.
h i r d e t é s
Az időjárás alkalmazkodott a naptárhoz, az ősz első napja meghozta közel egy hónap után az első komolyabb havazást az osztrák gleccserekre.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Augusztus elején egy komoly hidegfront hozott jelentős havat a magasabb régiókba, négy héttel később Holle Anyó ismét megrázta dunyháját az osztrák hegyek felett, 2000-2200 méter felett havazott. Átlagosan 10-20 cm (helyenként ennél valamivel több) hó jött össze.
Az elkövetkezendő napokban is téliesen alakul az időjárás a magasabb hegyekben, időnkénti havazással. Jelenleg a tiroli Hintertux gleccseren hódolhatunk havas szenvedélyünknek, a többi osztrák gleccser szeptember második felében, illetve október elején tervezi a nyitást.
Ne feledjük, hogy a szeptemberi sí-, és snowboardörömök most két hét karantént vagy két negatív tesztet kérnek. A példátlan szigorú magyar intézkedések október 1-ig tartanak.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »