Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra itt a tél: havazik Ausztriában

2014.09.23. Stánicz Balázs

Vasárnap egy újabb hidegfront érte el Ausztriát, ami különösen hétfő estétől keményített be. A gleccserekre 10-20 cm friss havat és meglehetősen télies hőfokokat hozott. De az alacsonyabb síterepek is örülhetnek a szeptemberi hónak.
Egy markáns hidegfront előfutára érte el vasárnap az osztrák hegyeket; hétfő óta kisebb-nagyobb megszakítássokkal havazott a magasabb részeken. Ma reggelre helyenként 1500 méterig csökkent a hóhatár, így sok ismert – honfitársaink körében is kedvelt síterep – befehéredett. Így havas a táj Reiteralmon, Hochkönigen, Saalbachon, Zell am See-n vagy éppen a Gastein völgy feletti hegyekben. A hóeséshez hideg is társul, a 3000 méter feletti Sonnblicken a hajnali órákban közel -9 fokot mértek. Az osztrák gleccsereken jelenleg is -6 -7 fokot mutatnak a hőmérők. A mostani havazás átlagosan 10-20 cm friss porhavat hozott a gleccsersíterepekre. A következő csapadékzóna csütörtökre várható, ekkor ismét a hóesésé lehet a főszerep, várhatóan újabb 10-15 cm-el gyarapodhat a hóréteg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.