Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra itt a tél: havazik Ausztriában

2014.09.23. Stánicz Balázs

Vasárnap egy újabb hidegfront érte el Ausztriát, ami különösen hétfő estétől keményített be. A gleccserekre 10-20 cm friss havat és meglehetősen télies hőfokokat hozott. De az alacsonyabb síterepek is örülhetnek a szeptemberi hónak.
Egy markáns hidegfront előfutára érte el vasárnap az osztrák hegyeket; hétfő óta kisebb-nagyobb megszakítássokkal havazott a magasabb részeken. Ma reggelre helyenként 1500 méterig csökkent a hóhatár, így sok ismert – honfitársaink körében is kedvelt síterep – befehéredett. Így havas a táj Reiteralmon, Hochkönigen, Saalbachon, Zell am See-n vagy éppen a Gastein völgy feletti hegyekben. A hóeséshez hideg is társul, a 3000 méter feletti Sonnblicken a hajnali órákban közel -9 fokot mértek. Az osztrák gleccsereken jelenleg is -6 -7 fokot mutatnak a hőmérők. A mostani havazás átlagosan 10-20 cm friss porhavat hozott a gleccsersíterepekre. A következő csapadékzóna csütörtökre várható, ekkor ismét a hóesésé lehet a főszerep, várhatóan újabb 10-15 cm-el gyarapodhat a hóréteg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.