Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás Ausztriában a magasabb részeken

2016.05.24. Bata Attila

Tegnap Ausztriát is elérte a csapadékos hidegfront, amely az alsóbb régiókban esőt, a nyugati részeken pedig 1400-1600 méter felett már havat is hozott. A hétvégén már a nyarat élvezhették az osztrákok, de az átmeneti tél után hétvégére ismét visszatér a nyár a sógorokhoz is.
Ma reggelig fokozatosan terítette be a hidegfront Ausztriát nyugatról keleti irányba. A reggeli adatok szerint a nyugat-ausztriai tartományokban 40-60 mm eső hullott 24 óra alatt. A magasabb helyeken, 1400 méter felett már gyakran átváltott havazásba. A 2850 méteren található Pitztal-gleccser meteorológia mérőállomás adatai szerint reggel hat óráig 36 cm hó hullott.

St. Anton
St. Anton
Kühtai, Tirol
Sölden
Sölden
Hochgurgl-Obergurgl
Hochgurgl-Obergurgl
Reggeltől a havazás és az eső fokozatosan átterjedt a keleti részekre is, ma délelőtt már Bécsben is 36 mm csapadék hullott az elmúlt 24 órában. Érdekesség, hogy Bécsben hétfőn még 28 fokot mértek, ezzel szemben ma csak 10 fokig melegedett a hőmérséklet.

Kaprun
Kaprun
A havazásból jutott a salzburgi és karintiai síterepekre is. A webkamerákat nézegetve ismert síterepek (Schladming, Zauchensee, Turracher Höhe, stb) fehérlenek. A reggelig lehullott hó mennyisége valamivel kevesebb volt, mint a nyugati részeken, jellemzően 10-15 cm körül a 2000 méteres magasság felett.

Hauser Kaibling
Hauser Kaibling
Zauchensee
Zauchensee
A javulásra és a nyárra már nem kell sokáig várni. Csütörtöktől fokozatosan melegszik az időjárás, hétvégére már 30 fok körül alakul a hőmérséklet az alsóbb régiókban. Aki még bevállalja, az valószínűleg napsütésben síelhet a felfrissült gleccsereken.
KOMMENTEK
molnarf | 2016.05.25. 04:54
ÜDV...
Mi a helyzet a Francia alpokban??? Megyünk a foci E.B-re , de azért szeretnénk sielni is egy napot valahol. Hol lesz nyitva sípálya 06.17. és 06 25. közt ,és mennyi lesz a napijegy ??
M.F.
Admin D | 2016.05.25. 11:02
Ebben a cikkünkben találsz információkat a nyáron is nyitva tartó síterepekről: http://sielok.hu/rovat/utazas/cikk/...summerski/#francia
Illetve a legfrissebb hírek szerint leghamarabb június 12-től Val d' Isere felett lehet majd síelni: http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/m...ajusi-havazas-ismet-tel-l...
A pontos nyitás az időjárástól is függ, így indulás előtt érdemes a síterepek honlapjáról tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.