Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Áprilisi tél: havazott az osztrák hegyekben

2012.04.02. Stánicz Balázs

Áprilisi tél: havazott az osztrák hegyekben Igaz már áprilist írunk, a télnek koránt sincs vége az osztrák hegyekben, ahol az elmúlt napokban is télies arcát mutatta az időjárás; mínusz fokok és havazás jellemezte április elsejét. A hét közepétől újabb hóesésre számíthatunk.
A szokatlanul enyhe március után úgy tűnik minden igyekszik visszaállni az eredeti kerékvágásba. Március utolsó napjaiban visszatért a tél az osztrák hegyekbe; havazott Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig, így a határ közeli síterepek is friss, fehér köntöst öltöttek. Az igazi lehűlés szombatról vasárnapra érte el a hegyeket.

Az osztrák gleccsereken április elsején télies -10 fokok röpködtek, így remek porhavas pályáknak örülhettek a síelők. A hétvégén a magasabb térszíneken jellemzően 10-15 cm hó hullott, lentebb csak becukrozódtak a lejtők, így Alsó-Ausztria hegyeiben is.
Nem tréfa; április elseje Ausztriában - Fotó: Huppy
Nem tréfa; április elseje Ausztriában - Fotó: Huppy
Mától újra megnyugszik az időjárás és a napsütés kerül főszerepbe, 2000 méteren nulla, míg 3000 méteren -3 és -6 fok közti értékek várhatóak napközben.

Nagyobb változás szerdától lehetséges, amikor is egy hidegfront éri el az Alpok térségét, csütörtökön a nyugati tartományokban akár 500 méterig is lehavazhat. A távlati előrejelzések szerint Húsvétkor télies időre van kilátás, akár nagyobb hóval nyugaton és délen. Hintertuxon és Obertauernben 30-40 cm, Kaprunban 50-60 cm, Mölltalon 30 cm friss hóval számolhatunk jövő hét hétfőig.
KOMMENTEK
Koty | 2012.04.02. 19:46
Így legyen!
Szab | 2012.04.02. 20:42
..pedig bringát is akartam vinni...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.