Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás kezdődött az Alpok északi oldalán!

2019.02.11. Bata Attila

Kedd estig újabb, akár kb. félméteres réteggel vastagodhat a hótakaró az Alpok magasabb régióiban. Ezúttal az északi oldal kapja a havat, de egységesen 30-50 cm közelében alakulhatnak a friss hómennyiségek Franciaországtól Svájcon át egészen Ausztria keleti részéig (Semmering).
Méribel (FRA). A síterep 40 cm havat vár hétfő estig
Méribel (FRA). A síterep 40 cm havat vár hétfő estig
Északról ismét hidegfront közelít az Alpok felé, amely havat is hoz az hegység északi oldalán. A hideg levegő előtt még főnhatás érvényesült a Francia-Alpokban, ahol vasárnap délután sorra állították le a sílifteket a magasabb régiókban, 100-120 km/órás széllökések miatt.

Hétfőn azonban már az egész Alpokon átvonuló havazásnak lehet örülni. A havazás nyugatról keletre tart és már 500 méter felett is összefüggő hóréteg alakulhat ki. Először a nyugati részeken kell több hóra számítani, majd kedden már inkább az Alpok keleti oldalán hull a hó.

Hétfő estig a francia és nyugat-svájci hegyekben, az Alpok északi oldalán 30-50 cm friss hóra lehet számítani, hasonló mennyiség hullhat kedd estig az osztrák hegyekben is. A szerencsésebb helyeken ennél egy kicsivel több, 60-70 cm hó sem kizárt.

Az érintett területeken a havazást orkánszerű szél is kíséri, így számítsunk arra, hogy az említett napokon a magasabb részeken közlekedő ülőlifteket időnként lezárhatják.

Szerdától megnyugszik az időjárás, enyhül a hideg és nagyjából csapadékmentes időjárásban lehet síelni egész héten.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.