Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás kezdődött az Alpokban 2000 méter felett

2017.07.24. Bata Attila

Nyugatról keletre tart a hidegfront, amelynek kánikulát enyhítő hatását itthon is érezzük hamarosan. Az Alpok magasabb régióiban már elkezdődött a havazás, az alacsonyabban fekvő részeken pedig a kiadós esőzés. Várhatóan szerdáig marad a hirtelen beköszöntött őszi időjárás.
Tignes (Franciaország) ma reggel
Tignes (Franciaország) ma reggel
A francia hegyekben ma reggel kezdődött meg a havazás. 2900 méter felett már megmaradt a hó, ahogy az a fenti képen is látszik. A hóhatár fokozatosan lejjebb száll, és szerda reggelig az alábbi értékeket jelezte előre a Meteo Alpes:

Oszloponként: a régó neve / hóhatár magassága / várható hómennyiség 3400 m felett
Oszloponként: a régó neve / hóhatár magassága / várható hómennyiség 3400 m felett
Svájcban is havazást várnak 2000 méter felett, az előrejelzések szerint ma estére 2500 méterre süllyed a nulla fok határa.

Kaunertal-gleccser (Ausztria)
Ausztriában, először a tiroli gleccsereken, kezdődött meg a havazás. Itt bőven hull csapadék, az Ubimet meteorológusai keddig akár 90 liter/négyzetméter, szerdán pedig további 40-70 liter esőt jósolnak az ország több részére is. A viharos időjárás a következő napokban nem lesz kedvező a síeléshez a gleccsereken, de a túrázáshoz sem az alacsonyabb hegyekben. Ma például Flachau síterepén a kedvezőtlen időjárás miatt leállították az összes liftet.

Pitztal (Ausztria) ma reggel
Pitztal (Ausztria) ma reggel
Pitztal (Ausztria) ma délután
Pitztal (Ausztria) ma délután
Az ilyen hidegbetörés nem szokatlan nyáron a magasabb régiókban. Jellemzője, hogy néhány napos havazás/esőzés után az időjárás újból visszatér a normális kerékvágásba. Arra tökéletesen alkalmas, hogy rövid ideig havas webkamera képeket nézegethetünk július vége felé.
Stelvio (Olaszország) ma délután
Stelvio (Olaszország) ma délután
KOMMENTEK
Stani | 2017.07.24. 18:31
Jelenleg a salzburgi hegyekben is havazik kb 2600 méteres határral, az elkövetkezendő napokban akár 2100-2200 méterig is lehavazhat. Kapruni gleccser ma délután: https://www.facebook.com/sielj3000/...videos/1654765101222732/

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.