Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Komoly havazás Ausztria magasabb részein

2008.10.04. Bata Attila

Komoly havazás Ausztria magasabb részein Elég szépen esett a hó pénteken az osztrák hegyekben. Most számos olyan hely is részesült az áldásból, amely két héttel előbb kimaradt. Szinte az egész Alpokban havazott. Az októberi tél nem tart sokáig, jövő héten újra enyhül az idő, de 70-80 cm hó akkor is remek hír október elején.
Karintiában a közlekedésben is komolyabb gondokat okozott a havazás. Szombat reggel több utat - Großglockner-Hochalpenstraße, Maltatal- és Nockalmstraße – is le kellett zárni a nagy hó miatt. Turracher Höhe megint szerencsésnek mondhatja magát. A tavalyi szezon első nyitvatartó síterepe tegnap 40 centiméter friss havat kapott, amely még itt sem mondható megszokottnak az évnek ebben a szakaszában.

Salzburg tartomány hegyei az igazi nyertesei a mostani havazásnak. A magas csúcsok közelében található meteorológiai állomások 70-80 centiméter havat jelentettek. Például a 2315 méter magasan található Rudolfhütte mellett 75 centimétert mértek. Ezek nem síterepek, de jól mutatják a havazás erősségét.

A hóhatár magassága a vártnál is lentebb süllyedt, így fordulhatott elő, hogy reggelre Bad Gasteinból már 10 centiméter friss havat jelentettek. A havazás heves viharral érkezett, számos fát kidöntött a vihar, a tűzoltók rengeteg riasztást kaptak, az útakon sok helyen komoly torlódások alakultak ki.

Vasárnapra már kissé feljebb emelkedik a hóhatár, körülbelül 2000 méterre. A jövő hét elején újra visszatér a szokásos ősz, sőt a szokásosnál még egy kicsivel melegebb is lehet, főleg az alacsonyabb helyeken.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.